23948sdkhjf

MT Højgaard, NCC, Casa og Bam sammen om genbrug af byggematerialer

Aktører som MT Højgaard, NCC, Bam, Casa, Freja Ejendomme, Moe og PensionDanmark lancerer sammen med Gladsaxe Kommune en ny portal, bygcirkulært.dk, hvor virksomheder kan udveksle byggematerialer til genbrug og dermed undgå byggespild. 

Hvis en virksomhed har mursten eller vinduer i overskud, hvorfor så ikke give en anden virksomhed mulighed for at bruge det i deres byggeri? Så simpel er tankegangen bag bygcirkulært.dk, skriver Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse.

Platformen bygcirkulært.dk 

Bygciruklært.dk formidler kontakten mellem parterne. Det er virksomhederne selv, der opretter opslag og bestemmer prisen på materialerne. Man kan både tilbyde og søge materialer. Det er parternes ansvar at have styr på lovgivningen på området.

Platformen kan anvendes af alle professionelle aktører i Danmark – virksomheder og offentlige myndigheder. 

Idékatalog skal inspirere aktører i hele landet 

Virksomhedernes engagement sker via erhvervspartnerskabet Gladsaxe Erhvervsby, hvor brancheaktørerne er gået sammen i en taskforce med et fælles mål om at reducere byggespild. 

Det sker både med blik for de store miljømæssige fordele i at genanvende byggematerialer, og for at det understøtter den bæredygtige omstilling. Idéen med bygcirkulært.dk er at også gøre det nemt for virksomheder at komme af med og finde de materialer, de skal bruge, fremfor at overskydende materialer sendes til forbrænding eller deponering. 

Fakta: Gladsaxe Erhvervsby

Gladsaxe Erhvervsby er et ambitiøst partnerskab, som samler virksomheder, grundejere, investorer, uddannelsesinstitutioner og Gladsaxe Kommune om branding, mobilitet, faglige og sociale netværk og byudvikling - med bæredygtighed og verdensmål som en stærk fællesnævner.

– Freja Ejendomme udvikler og sælger ejendomme fra staten og regionerne, og bæredygtighed er derfor blevet et vigtigt fokuspunkt for os. Det er ikke nogen hemmelighed, at byggeindustrien spiller en central rolle, når man ser på CO2-udledningen, og derfor støtter vi selvfølgelig op om samarbejdet om bygcirkulært portalen, siger Lisbeth Nørskov Poulsen, udviklingschef i Freja Ejendomme, i pressemeddelelsen. 

Aktørerne bag platformen har også udarbejdet et idekatalog, som skal inspirere byggeaktører i hele landet til at gøre det mere håndgribeligt at tænke genanvendelse af materialer ind i planlægningen. Det er partnerskabets ønske, at bygherrer og projektledere i de tidlige faser bliver inspireret til at genbruge byggematerialer fra kataloget, og at man ligeledes vil benytte den digitale platform til at formidle materialer.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203