23948sdkhjf

KPC bygger 8.000 østjyske kvm til brancheklynge

Efterspørgslen på at blive en del af netværket omkring for Agro Food Park i Aarhus er nu så stor, at landbrugs- og fødevareklyngen udvider med et nyt kontorfællesskab. 

Til at bygge de 8.000 kvm kontorfællesskab er der indgået aftale med KPC Herning, oplyser Landbrug & Fødevarer - bygherre på projektet - i en pressemeddelelse. 

Bygningerne som har projektnavnet Treeren, bliver som navnet antyder, det tredje kontorfællesskab i området, hvor inkubationsmiljøer og start ups inden for landbrugssektoren kan trives og samarbejde.

– KPC har forestået en tillidsbaseret proces med åbne bøger, og det har været en stor succes for alle parter i projektforløbet, siger KPC’s stifter Kurt Poulsen i pressemeddelelsen og uddyber, at projektet er blevet til i samarbejde med selskabet rådgivere Arkitema og Sweco, tilpasset med input fra Agro Food Park og bygherrerådgiveren DK2.

De gode rammer i fokus: Indeklima, energiforbrug og bæredygtighed

Entreprenøren har ifølge bagmændene skabt en bygning i tråd med Agro Food Parks vision om at skabe et førende vækst- og innovationsmiljø for fødevarer. Bygningen leverer således rammer for de virksomheder, der bliver lejere i bygningen, og understøtter den samlede vidensdeling og innovation i erhvervsklyngen. 

– Vi har gjort os umage for at skabe en attraktiv bygning, som fremtidens medarbejdere har lyst til at arbejde i. Vi har fokus på de gode rammer, herunder indeklima, energiforbrug og bæredygtighed. Bygningen er allerede præcertificeret til DGNB Guld, siger director i Agro Food Park, Anne-Marie Hansen, i pressemeddelelsen. 

– Bygningen bliver også et nyt visuelt vartegn for Agro Food Park, tilføjer hun.

Byggeriet påbegyndes i januar 2021 og forventes at stå færdigt medio 2022.

Et årti med erhvervsklyngesucces i Agro Food Park

Det er kun 11 år siden, at Agro Food Park i Skejby ved Aarhus så dagens lys og siden da har de ikke set sig tilbage. I dag er parken Danmarks største branchespecialiserede miljø inden for landbrugs- og fødevareerhvervet 

Agro Food Park består i dag af 80 virksomheder og mere end 1200 medarbejdere, som arbejder inden for fødevaresektoren.

2009: Agro Food Park åbnede i en bygning på 15.000 kvm med visionen om at skabe det førende vækst og innovationsmiljø for fødevarevirksomheder 

2012: Første etape på 6.000 kvm af det andet flerbrugerhus til mindre og mellemstore agro- og fødevarevirksomheder åbner i Agro Food Park. 

2013: Inkubationsmiljø for Start ups åbner i Agro Food Park 

2014: Anden etape på 2.000 kvm af det andet flerbrugerhus åbner 

2016: Offentliggørelse af en ambitiøs udviklingsplan for området

2017: Arla Foods globale innovationscenter åbner i Agro Food Park 

2019: Aarhus Universitet Food flytter ind i deres nye bygning i Agro Food Park

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172