23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Kommuner skal stramme op

Det er ligesom en historie, man har hørt rigtig mange gange før. De er rigtig gode til det med erhvervsliv i de jyske kommuner.
Det er endnu engang blevet understreget med DI’s årlige erhvervsklimaundersøgelse, hvor Ikast-Brande Kommune for ottende år i træk topper listen over de mest erhvervsvenlige kommuner, mens Region Syddanmark tager førstepladsen som den mest erhvervsvenlige region.
I den helt anden ende af skalaen har vi en række nordsjællandske kommuner med Gribskov i spidsen samt København, der igen-igen ikke ligefrem kan betegnes som erhvervsvenlig.
Ikke mindst Københavns udvikling er decideret sørgelig. Gang på gang har man hørt tidligere overborgmester Frank Jensen (S) love et bedre erhvervsklima, men erhvervsklimaundersøgelserne taler hver gang sit tydelige sprog: Virksomhederne er ikke tilfredse med Københavns erhvervsservice.
Det burde jo få alle alarmklokker til at ringe. Men hovedstadskommunerne kan jo i bund og grund være bedøvende ligeglade. For med den geografiske beliggenhed kan de være sikre på, at virksomhederne nok skal blive i kommunerne, som dermed er sikret skatteindtægter.
Men virksomhederne kan ikke være tjent med det. Kommunerne skal stramme op.
Virksomhederne har som alle andre skattebetalere i kommunerne krav på ordentlig service, og det er langt fra tilfældet. Tværtimod, og det er sørgeligt.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125