23948sdkhjf

Problemramt skolebyggeri i Skærbæk øjner endelig afslutning

På sit møde i dag blev Økonomiudvalget i Tønder Kommune orienteret om, at eleverne snart kan rykke ind i de flotte nye rammer på Skærbæk Distriktsskole. 

Byggeriet har været forlænget og fordyret, men nu nærmer den nye Skærbæk Distriktsskole nærmer sig målstregen, oplyser Tønder Kommune i en pressemeddelelse, hvor der også fremgår, at de cirka 6.000 kvm skolebygninger skulle blive klar til den - seneste - aftalte aflevering den 15. december 2020. 

– Der har været nogle bump på vejen, så nu glæder jeg mig rigtig meget til, at vi kan komme i gang og få afsluttet de afsluttende procedurer, så eleverne i Skærbæk kan tage deres nye, flotte skole i brug, siger formanden for Børn og Skoleudvalget i Tønder Kommune, Kim Printz Ringbæk, i meddelelsen. 

Forsinkelse på forsinkelse og ekstraregning på ekstraregning

Skærbæk Distriktsskole havde oprindeligt et budget på 90 mio. kr. Det blev siden fremskrevet til 92,8 mio. kr., og i februar 2019 blev byggeriet tilført yderligere 9,9 mio. kr., da licitationsresultatet blev højere end forventet.  

Spaden gik i jorden til skolebyggeriet i april 2019 med planlagt indflytning efter sommerferien i år. Vinterhalvåret 2019/2020 viste sig dog særdeles våd, hvorfor det ikke var muligt at lukke og udtørre bygningen. Det gav anledning til ”væsentlige udfordringer og dermed forsinkelser”, som kommunen formulerer det. Forsinkelsen betød en udskydelse af afleveringen med yderligere to måneder fra august til oktober 2020.  

I maj 2020 kom så endnu økonomisk og tidsmæssig ekstraregning. Vurdering lød på yderligere 7,5 mio. kr. for at gennemføre byggeriet, hvor afleveringen samtidig blev rykket til 15. december 2020.

Halvanden måneds gennemgang

Efter afleveringen den 15. december skal der være en gennemgang af byggeriet for at sikre sig, at alt er som det skal være, før eleverne rykker ind i deres nye rammer. 

De forskellige tjek og kontroller af byggeriet skal være klar ultimo januar 2021. Når disse er på plads, kan arbejdet med selve flytningen gå i gang. Flytningen starter ifølge planen i uge 4, så alt er på plads til eleverne i uge 8.

Den officielle indvielse af skolen bliver først efter børnene er startet, og er foreløbig planlagt til den 26. februar, som er fredagen efter vinterferien.  

Den nye Skærbæk Skole opføres i en række fagenterpriser nær Skærbæk Fritidscenter og får en kapacitet på cirka 575 elever fra elever fra 0. til 9. klasse. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141