23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Privatkunder strømmer ind

Over 60 procent af alle boligejere siger i en ny undersøgelse, at de vil foretage renovering af deres privatbolig - her under corona. Der ligger et milliardbeløb og venter. Så har du tid til at tage din del af de opsparede feriepenge, der nu udbetales og omsættes til forbrug?

Ikke alle i byggeriet satser på privatkundemarkedet, og det er jo fair nok, men hvis man gør, så bør det være i en adskilt forretning, hvor privatkunder ikke blot er en buffer, der kan bruges eller aflyses. For selv en mindre renovering kan være første gang i et årti, at privatkunden har brug for hjælp.

Hvordan opgaven løses, præger opfattelsen af den valgte entreprenør og af branchen i et nyt årti. Byggeansøgninger strømmer, allerede nu, ind i kommunerne, så de er blevet lagt ned, fordi de ikke kunne mande op. Spørgsmålet er, om byggebranchen kan mande op? Eller om det ender i badwill og nye spørgsmålstegn ved fornuften i at hæve håndværkerfradraget, når/hvis branchen allerede er ved at blive overophedet?

Lønstigninger tyder på det. For mens de fleste brancher er trykket af corona og holder igen med lønstigninger, så har bygge- og anlægsarbejderne i 3. kvartal opnået en lønfremgang på 2,5 procentpoint, selv om inflationen kun er 0,4 pct.; begge dele ifølge Bygge-, Anlægs- og Trækartellet.

Licitationen - Byggeriets Dagblad ønsker bygge- anlægsbranchen alt det bedste, og det er fantastisk, at byggeriet har travlt. Virkeligheden viser også, at det ofte er en kamp for private at få løst selv gode renoveringsopgaver. Det må der kunne gøres noget ved.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109