23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Lavt frafald vidner om muligheder

Bygge- og anlægsbranchen og dansk erhvervsliv hungrer efter faglært arbejdskraft. Samtidig er kampen om de ældste folkeskoleelevers gunst hvert forår lidt op ad bakke. Det er på det tidspunkt, de skal vælge, hvilken retning deres liv skal tage efter folkeskolen, og selvom søgningen mod erhvervsuddannelserne heldigvis er opadgående, er det stadig alt for mange, der set med et bygge- og anlægsperspektiv, vælger de gymnasiale uddannelser.

Ofte er argumentet fra de unge, at der er flere muligheder med en studentereksamen. Den giver da også mange muligheder, men de glemmer, at en erhvervsuddannelse ikke kun kan bruges på en byggeplads. Den kan faktisk også bruges til at læse videre på en kortere eller mellemlang videregående uddannelse og med det rette valg også en ingeniøruddannelse.

Og de faglærte er øjensynligt uddannelsesparate. Senest viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at faglærte på korte og mellemlange videregående uddannelser har lavere frafald det første studieår, end medstuderende med en gymnasial uddannelse.

Undersøgelsen siger ikke noget om fuldførelsesprocenten. Den bør dog tages som et udtryk for, at faglærte er mindst lige så motiverede som studenter. Men også at en erhvervsuddannelse giver de samme muligheder for videreuddannelse som gymnasiet.

Det bør ikke mindst være en reminder til erhvervsvejledere i folkeskolen. Gymnasiet er ikke nødvendigvis den eneste vej.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125