23948sdkhjf

Udenlandske købere når næppe med til bordet efter vindueskonkurs

Den Holstebro-baserede glasproducent P. Rømer Glas blev i starten af oktober erklæret konkurs. Siden har kurator Kristian Dalsgaard arbejdet på at frasælge aktiverne, men advokaten forventer ikke længere at kunne sælge virksomheden som ”going”, eftersom de knapt 15 medarbejdere nu er både opsagt og fritstillet.

Det oplyser Kristian Dalsgaard til Building Supplys søstermedie Wood Supply.

–  Vi får fortsat tilbud ind, og det er dels på dele af maskinparken og dels på hele maskinparken, skriver advokaten i en mail.

Han understreger, at han helst vil sælge det hele på én gang og til en enkelt køber, men coronarestriktioner risikerer at tynde ud i de potentielle købere.

–  Besøgende fra udlandet er blevet ”grounded” på grund af Covid-19 rejserestriktioner, og de tør nu ikke rejse til Danmark, så det er et spørgsmål, om de kan nå at komme i betragtning, forklarer Kristian Dalsgaard.

Han fortæller, at også auktionshuse har meldt sig på banen, og det er hans vurdering, at det kan være en attraktiv løsning, men det er altså endnu ikke afgjort, hvordan maskinparken fra Holstebro skal komme videre.

Konkurs efter coronakvaler

P. Rømer Glas, der blandt andet har produceret termoruder og interiørglas, blev taget under konkursbehandling på baggrund af en egenbegæring. Virksomheden havde oplevet svigtende salg under corona, og det blev altså dødsstødet for den 115 år gamle virksomhed.

P. Rømer Glas blev grundlagt i 1905 af Peter Rømer, og var på familiens hænder helt til 2008, hvor Jens Otto Damborg overtog ejerskabet.

Siden overtagelsen har den årlige bruttofortjeneste ligget i intervallet 2,5 til 5 mio. kr., og i regnskabsåret 2018/19, der er det senest offentliggjorte, lød den på 4,3 mio. Resultatet før skat landede samme år på knapt 320.000 kr., mens egenkapitalen ved regnskabsårets udgang lød på 1,6 mio. kr.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141