23948sdkhjf

Casa og Domis køber 65.000 kvm i Aarhus

Duoen Casa og Domis har købt Brabrand Mejeri, hvor produktionen ophørte i foråret 2019, af Arla Foods.

Nu skal der etableres et nyt boligområde, der grænser op til naturområder som Ådalen, Brabrand Sø og Brabrandstien, lyder det fra parterne.  

- Åby har et virkelig stort potentiale. Bydelen ligger tæt på grønne og blå naturområder og har samtidig en enestående infrastruktur, der giver mulighed for at komme hurtigt ind til Aarhus centrum, hvad enten du er på cykel, i bus eller i bil, siger adm. direktør i Casa, Torben Modvig, i pressemeddelelsen.

Mejergrunden er ifølge Casa 65.000 kvm, og de to købere ejer hver halvdelen af grunden.  

Gråt industrikvarter bliver levende bydel

- Vi har i en del år været involveret i området gennem ejerskabet af de ejendomme, der tidligere husede den store listefabrik, hvorfor vi også kender de store muligheder, der er i området. Vi var derfor heller ikke på nogen måde i tvivl, da Arla Foods gav os muligheden for at købe Brabrand Mejeri, siger John Skovbjerg, adm. direktør i Domis.

Det gamle industrikvarter, hvor mejeriet ligger, skal gennem det, som parterne betegner som "innovative klimatilpasningsløsninger", udvikles til en levende bydel med blå og grønne naturområder.

Visionerne for det nye område er mange. Med henvisning til placeringen ud mod søen og de grønne områder peger parterne bag købet op området som ideelt for nyopførelse af boliger af forskellige typer boliger, der kan tiltrække forskellige beboere.

Den endelige udformning afhænger af en ny lokalplan for området; en proces, der ønskes opstartet snarest muligt, når den igangværende proces vedrørende erhvervsomdannelsesplanen er afsluttet.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125