23948sdkhjf

Byggeplads med 116 boliger i Brønderslev coronaramt

Op mod 70 håndværkere, teknikere og fagfolk har, i forskellige perioder, deres gang på byggepladsen for Brunder Tårnhuse i Brønderslev. Men nu er flere af medarbejderne testet positive for covid-19, fortæller totalentreprenør på byggeriet med 116 nye boliger, Dansk Boligbyg, til Nordjyske.dk

– Vi har jo forskellige underentreprenører til at udføre byggeriet, og blandt deres folk er ni håndværkere testet positive for covid-19, fortæller projektchef Jørn Nørlem fra Dansk Boligbyg til Nordjyske, og tilføjer, at tre af selskabets tre funktionærer på byggepladsen også er testet positiv. 

Fakta: Brunder Tårnhuse 

Brunder Tårnhuse er syv etager og rummer i alt 116 boliger med udgang til terrasse eller altan. De er fordelt med 66 almene familieboliger, 30 ungdomsboliger samt 20 private boliger. 

Stregerne til det nye byggeri er slået af arkitektfirmaet Kjaer & Richter. Niras er rådgiver på projektet, der er budgettereret til et totalbeløb på cirka 150 mio. kr.

Totalentreprenøren har ellers efterlevet myndighedernes krav og taget diverse forholdsregler, fortæller Jørn Nørlem. Blandt andet arbejde de enkelte faggrupper på hver sin etage, og der gøres hyppigere rent. 

Alt i alt er 11 håndværkere og byggeledere på byggeriet på Peder Nielsens Plads i centrum af Brønderslev således ramt. Alle på pladsen er blevet opfordret til at lade sig teste, og efter anbefaling fra myndighederne holder Dansk Boligbyg gang i byggepladsen. 

Resultatet bliver forventeligvis, at der kommer en mindre omend endnu ukendt forsinkelse af det store byggeri, der efter planen skal stå færdig i oktober næste år.

Redaktionen har været i kontakt med totalentreprenøren, Dansk Boligbyg, der ikke har yderligere at tilføje.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14