23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Når brandsikkerhed bliver en pengemaskine

Viden er magt. Og viden kan man sælge for penge. Derfor er viden en anerkendt kompetence. Det gælder også i bygge- og anlægsbranchen. Det er ikke tilstrækkeligt, at en virksomhed "bare" kan stable mursten eller køre rendegraver. Der skal være styr på alt lige fra byggetilladelser og projektering til arbejdsregler og overenskomster. For ikke at tale om kvalitetssikring og dokumentation, BR, AB, ABR osv.

Langt de fleste store virksomheder i bygge-og anlægsbranchen har naturligvis styr på reglerne. Men der er en stor underskov af mindre og mellemstore virksomheder, som af og til støder ind i problemer.

Lige nu er det især reglerne om brandsikkerhed, der giver grå hår i hovedet. Hvor det tidligere var kommunen, der tog sig af det byggetekniske, har det siden årsskiftet været overladt til private certificerede rådgivere at stå for vurdering og godkendelse.

Og det giver problemer. Dansk Håndværk fremhæver således, at det er svært at få et overblik over hvordan certificeringsrådgiverne fortolker kravene. Tilmed fortolker de kravene forskelligt og tager sig mere end godt betalt for godkendelserne.

Når der oveni ikke er ret mange certificerede rådgivere på området, så er det jo nok også småt med konkurrencen. Det er med til at sætte prisen.

For viden er magt og penge - og ansvar. Også når det gælder brandsikkerhed.

Men begrebet pengemaskine trænger sig da på!

LÆS OGSÅ: FRI's adm. direktør, Henrik Garver: Tunge regler og sagsbehandling driver priserne op på brandsikkerhed

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14