23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Corona-restriktioner truer byggebranchen

Der er sikkert mange med tilknytning til byggebranchen, som har knebet sig selv i armene for at være helt sikker på, at det virkelig er rigtigt, at byggeaktiviteten har trodset den generelle aktivitetsnedgang i kølvandet på coronapandemien.

Frygten stod eller malet i ansigterne på mange i aktører i byggeriet, da statsminister Mette Frederiksen lukkede landet i marts måned. Men den frygt blev afløst af noget, som mest minder om vantro; for kan det virkelig passe, at byggeriet buldrer frem og at aktiviteten faktisk ser ud til at fortsætte ind i 2021?

Den byggeprognose, som DI Dansk Byggeri netop har offentliggjort viser således, at der forventes at blive skabt 2.500 nye byggejobs i 2021.

En stor del af forklaringen skal selvfølgelig findes i, at byggebranchen nærmest ikke har været ramt af corona-restriktioner. Og DI Dansk byggeri lægger da heller ikke skjul på, at den allerstørste frygt er, at byggeriet rammes af corona-restriktioner.

Nye regler for corona-test af udenlandske bygningsarbejdere kan være et eksempel på en corona-restriktion, som for en tid kan genere byggebranchen.

Lige nu ser det ud til at være i småtingsafdelingen-Men det kan blive et reelt problem, når udenlandsk arbejdskraft skal fremvise en negativ corona-test, der er højest tre døgn gammel, for at kunne komme over grænsen.

Og selvom der er mange arbejdsløse danskere fra andre brancher, kan man ikke lige rekruttere dem fra dag til dag.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141