23948sdkhjf

32 lysskulpturer leder folk til kunstmuseum

En 2,2 km lang sti skal i fremtiden binde Ishøj uden for København sammen som natur- og kunstby.

Kunststien Arkenwalk løber fra Ishøj Station til kunstmuseet Arken og er udviklet af Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og kunstneren Jeppe Hein.

Stien skal blandt andet gøre det lettere og mere attraktivt for borgere og museumsgæster at vandre eller cykle fra Ishøj Station til kunstmuseet.

Ishøj Kommunen står bag stien i samarbejde med foreningen Realdania og Kunstmuseet Arken og har netop taget første spadestik til kunststien. Stien begynder ved Ishøj Station og slanger sig igennem en trafikeret stationsforplads, et beboelsesområde med lejligheder, en tunnel og et roligt villakvarter, før den ender ved en naturskøn strandpark.

- Arkenwalk er et interessant by- og landskabsprojekt, hvor landsskabsarkitektur og kunstoplevelse skaber attraktion og bykvalitet i en forstadsby, som er anlagt og udbygget i perioden fra 60’erne til 70’erne. Jeg ser meget frem til, at vi nu endelig kan realisere projektet, som på meget fin vis sætter fokus på de grønne områders betydning i byerne og værdien af det kunstneriske og legende i et travlt hverdagsliv, siger programchef i Realdania, Astrid Bruus Thomsen i en pressemeddelelse.

32 lysskulpturer
Et af de mest i øjenfaldende vartegn for den nye kunststi vil være 32 lysskulpturer i form af knaldrøde, finurlige gadelamper. De er skabt af den danske kunstner Jeppe Hein og skal stå langs hele stien for at fungere som vejvisere.

Derudover vil de forskellige områder af Ishøj, som Arkenwalk går igennem, få forskellige typer af beplantning, der vil fremhæve områdernes særtræk og skabe en grøn og frodig kunstpark langs ruten.

- Fra det øjeblik, hvor de besøgende til Arken træder ud af Ishøj Station og begiver sig mod Arken, vil de få en kunstnerisk oplevelse ud over det sædvanlige. Ud over at hver lampe er et kunstværk i sig selv, vil rækken af lamper også fungere som vejviser til og fra Arken. Borgerne i Ishøj kan se frem til at få et kunstnerisk udformet bymiljø, som både inddrager, stimulerer sanserne og giver stof til eftertanke. Samtidig er Jeppe Heins finurlige gadelygter med til at give oplevelsen en snert af leg og fantasi. Udsmykningen vil tilføre Ishøj en ny kunstnerisk identitet, udtaler Christian Gether, museumsdirektør i Arken, i pressemeddelelsen.

Anlæggelsen af Arkenwalk går i gang sidst i oktober og skal udføres af entreprenøren Malmos A/S. Arbejdet forventes at være færdig til foråret.
brahe

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156