23948sdkhjf

Byggeboss idømt konkurskarantæne

Den tidligere direktør for byggefirmaet Dk Builders ApS, der kom under konkursbehandling i efteråret 2018, Madasar Ahmed er blevet idømt konkurskarantæne ved retten i Holbæk. Det skriver Fagbladet 3F.

Den sjællandske byggeboss er blevet idømt en konkurskarantæne på to år. Skifteretten skriver i sin afgørelse, at Madasar Ahmed har udvist ”groft uforsvarlig forretningsførelse, og at han derfor fremover er uegnet til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed”.

Konkurskarantæne betyder, at en person i en periode får et forbud mod at deltage i ledelsen af en virksomhed, hvor personen ikke hæfter personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser.

Madasar Ahmed var direktør i Dk Builders ApS fra september 2017 og frem til slutningen af august 2018, hvor Erhvervsstyrelsen besluttede at tvangsopløse selskabet. Styrelsen ønskede at få Dk Builders ApS opløst, fordi virksomhedens ledelse ikke havde afleveret regnskab for 2017.

Kendelsen fra skifteretten viser, at kreditorer samlet set har anmeldt krav for 3,9 millioner kroner i konkursboet. Og at der ingen penge eller andre aktiver er i boet.

Blandt andet har Gældsstyrelsen under Skatteministeriet krævet godt 562.000 kroner af konkursboet vedrørende manglende betaling af skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms. 

Den anden store kreditor i konkursboet er 3F. Dk Builders ApS har fortsat en gæld på 2,3 mio. kr. til fagforbundet, efter at Arbejdsretten i marts 2019 dømte byggevirksomheden til at betale beløbet for brud på overenskomsten.

Kurator Finn Jørgensen fra advokatfirmaet Advodan i Holbæk har i sagen om Dk Builders ApS skrevet til skifteretten, at boets kreditorer, herunder Skat, har ”lidt betydelige økonomiske tab som følge af ledelsens adfærd”.

Kuratoren ønsker ikke at udtale sig om sagen over for Fagbladet 3F.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156