23948sdkhjf

Fire entreprenører videre med bud på nyt uddannelsescenter i Bispebjerg

Region Hovedstaden har fundet frem til de fire entreprenører, som kan vinde totalentreprisen på Nyt uddannelsescenter Bispebjerg. 

Uddannelsescentret opføres som led i udviklingen af Nyt Hospital Bispebjerg. Bedre foredrags- og undervisningsfaciliteter og en ny smuk beliggenhed i hospitalets historiske område skal være med til at profilere hospitalet som førende indenfor uddannelse og forskning. 

De prækvalificerede er:

  • Skou Gruppen 
  • BAM Danmark 
  • Per Aarsleff 
  • CC Contractor

Hvordan det nye uddannelsescenter konkret kommer til at se ud, bliver afklaret i starten af 2021, når totalentreprenøren er valgt.  

Udbuddet opstller nogle rammer. Det nye uddannelsescenter skal omfatte 2.000 - 3.000 kvm nybyggeri over terræn med fællesarealer, møde- og undervisningsfaciliteter samt administrative kontorer og servicefunktioner. Som en del af byggeriet skal etableres 89 parkeringspladser og udearealer i form af belægning, beplantning og belysning med videre knyttet til bygningen. 

Man arbejder mod at skrive kontrakt ultimo februar 2021, oplyser Jesper Trolle Rasmussen,  Strategisk Indkøbskonsulent, Region Hovedstaden.

Byggeriet forventes herefter at gå i gang i midten af 2021. I slutningen af 2022 åbner det nye center, og til den tid vil sygeplejersken blive undervist og forskeren forsvare sin ph.d. i nye forbedrede rammer. 

Krav til entreprenøren

Entreprenørerne har i deres tilbud skullet demonstrere, hvordan de vil arbejde med for eksempel klimapåvirkning og ressourceanvendelse i henhold til Transport- og Boligministeriets nye frivillige bæredygtighedsklasse.  

Fleksibilitet og klog anvendelse af kvadratmeter er også et nøgleord for udformningen af de nye uddannelsesfaciliteter. Det sker eksempelvis ved brug af multifunktionelle rum, lys og åbenhed. 

Social bæredygtighed spiller også en rolle i projektet. De nye rammer skal sikre tryghed, trivsel og livskvalitet for brugerne, for eksempel via et godt indeklima, lavt energiforbrug, samt minimering af spild og anvendelse af langtidsholdbare materialer.  

Den samlede transformation af hospitalsområdet i Bispebjerg omfatter et stort nyt akuthospital, et nyt psykiatrisk center, et parkeringshus og andre bygninger, der bliver fremtidens arbejdsplads for cirka 5.000 medarbejdere. 

Fakta: Uddannelsescentret på Bispebjerg Hospital

  • Uddannelsescentret skal opføres på Bispebjerg Hospital og skal blandt andet rumme undervisningslokaler, et auditorium til 200 personer, fællesfunktioner med mulighed for forplejning samt cykel- og bilparkering. 
  • Bispebjerg Hospitals nuværende uddannelsescenter ligger i hospitalets nordøstlige område ved Tuborgvej, men skal nedlægges i efteråret 2021 for at give plads til byggeriet af Ny Psykiatri Bispebjerg. 
  • Centeret bruges i dag af medarbejdere fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Region Hovedstadens Psykiatri samt Københavns Universitet. 
  • Det nye uddannelsescenter bygges af Region Hovedstadens Center for Ejendomme. 
  • Regionen har et stort fokus på bæredygtighed i byggeprocessen, og dette projekt skal leve op til en række krav til fx social bæredygtighed, klimapåvirkning og ressourceanvendelse. Der gennemføres en afprøvning af krav i henhold til den nye frivillige bæredygtighedsklasse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.24