23948sdkhjf

K.G. Hansen vinder femkamp om kaserne

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har netop underskrevet kontrakt med K.G. Hansen & Sønner om hovedentreprisen for byggeri af tre garager på Ryes Kaserne. 

To af bygningerne er med mandskabsfaciliteter, hvilket vil sige bade- og omklædningsrum, undervisningslokaler og depoter med mere. Det oplyser Forsvarets Ejendomsstyrelse i en pressemeddelelse onsdag.

Femkamp om kasernen

K.G. Hansen var et af fem prækvalificerede entreprenørfirmaer.

Også 5E Byg, C.C Contractor samt Jørgen Friis Poulsen og NCC Danmark var i spil til opgaven.

– Vi ser frem til at komme i gang med byggeriet på Ryes Kaserne, som vil skabe et væsentligt løft for kasernen og Føringsstøtteregimentet. Byggepladsen forventes etableret fra slutningen af oktober, fortæller Christian Enemark, projektchef ved Ejendomsstyrelsen, i pressemeddelelsen. 

Starter med nedrivning

To af garagebygninger er på hver cirka 3.400 kvm med en standardgarage i én etage samt tre etager med briefingrum, pudsestue, omklædning, badefaciliteter, depot- og rengøringsrum, toiletter samt teknikrum. Den sidste bygning på i alt 2.000 kvm omfatter en standardgarage i én etage samt to etager.  

Projektet har ifølge udbudsmaterialet en værdi på cirka 120 mio. kr.

Byggeriet startes op i november med nedrivningen af to eksisterende magasinbygninger. Den første garage forventes at stå færdig i december 2021 og forventes klar til overdragelse til de fremtidige brugerne i februar 2022. Den sidste garage overdrages til brugerne i maj 2022.

Den største investering i arbejdsmiljø og garagering i Hærens historie

Byggeriet på Ryes Kaserne er en del af projekt Modernisering af Hærens Materiel- og Mandskabsfaciliteter. Det samlede projekt består af 32 byggeanlægsprojekter fordelt på ni tjenestesteder i hele landet, som opføres i de kommende år. 

Projektet er et af de største byggeanlægsprojekter i Hæren nogensinde – og det primære formål har været at forbedre arbejdsvilkårene for de soldater, der skal vedligeholde køretøjerne, samt sikre moderne faciliteter til opbevaring af hærens store tunge køretøjer. Samtidig etableres forbedrede faciliteter til opbevaring af enhedsmateriel og personlig udrustning, samt bade- og omklædningsfaciliteter til Hærens professionelle enheder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141