23948sdkhjf

Corona spøger for sjællandsk rådgiver

Fokus på kernekompetencer fastholder det rådgivende ingeniørfirma Torkil Laursen A/S på en overskudsgrad over de ønskede 10 pct. i nyt regnskab. Men coronakrisen spørger i kulissen i forhold til at få tre på stribe.

Det fortæller adm. direktør Michael Rønne til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Taastrup-virksomheden, der fokuserer på arbejder for boligselskaber og kommuner i Storkøbenhavn og på Sjælland, præsterer i det nye regnskab en top- og bundlinje lidt over året før.

Regnskabet dækker perioden 1. juli 2019 til 30. juni 2020, og her er toplinjen landet på 22,1 mio. kr., mens resultatet før skat er på 2,9 mio. kr.

Kort om virksomheden

Torkil Laursen A/S blev etableret af civilingeniør Torkil Laursen i 1957.

Virksomheden ledes i dag af Michael Rønne og beskæftiger over 20 ansatte.

Fokus er på Storkøbenhavn og Sjælland, som dækkes fra kontoret i Taastrup.

Overskudsgraden er i begge regnskabsår landet omkring 13 pct. Det er højt sammenlignet med resten af rådgiverbranchen. En kommende brancheanalyse fra Licitationen - Byggeriets Dagblad viser, at ingen af de store aktører i 2019, som opgiver eller gør det muligt at beregne overskudsgraden, når helt derop.

- Vi er godt tilfredse med regnskabet - ikke mindst i betragtning af coronakrisen, siger Michael Rønne.

- Vi havde frygtet det værste, men både kommuner og boligselskaber igangsatte aktiviteter i foråret/sommeren efter suspenderingen af anlægsloftet. Det, vi frygter, er en afmatning i det her regnskabsår, fordi de har brugt krudtet, fortsætter han.

Håber på vækst i horisonten
Rådgiveren skruer derfor lidt ned for forventningerne i 2020/2021.

Bedre end de store

En overskudsgrad på omkring 13 pct. bringer Torkil Laursen A/S Rådgivende Ingeniørfirma op i anden liga end de større aktører i branchen, som opgiver eller gør det muligt at beregne overskudsgraden i 2019. Det viser en kommende brancheanalyse, som Licitationen - Byggeriets Dagblad offentliggør på fredag.

Her er Sweco Danmark A/S med 8 pct. den af de større aktører, som er tættest på overskudsgraden hos Torkil Laursen A/S. På andenpladsen er MOE A/S med 7,6 pct. og på tredjepladsen AI A/S med 6,1 pct.

Brancheanalysen omfatter rådgivende ingeniører med mindst 30 ansatte, og dermed er Torkil Laursen A/S ikke med her.

- Vores ambition om at vokse lidt hvert år på omsætningen er vi ikke sikre på at indfri i 2020/21. Vi håber og tilstræber en omsætning på samme niveau som de to foregående år, men vi vil ikke blive overrasket, hvis der kommer et mindre dyk, siger direktøren.

- Nu har vi præsteret overskudsgrader over 10 pct. i to regnskabsår i træk. Vi tror, at vi i indeværende regnskabsår nok lander under eller på maksimalt 10 pct., fortsætter han.

På sigt er ambitionen fortsat "stille og rolig vækst" inden for kernekompetencerne og i det nuværende geografiske område.

Derudover er ambitionen fortsat inden for tre til fem år at nå et medarbejderstab på 30-35 ansatte, oplyser han.

I 2019/20 har virksomheden med 22 ansatte i gennemsnit beskæftiget én mere end året før.

Fokus vil også fremadrettet være på opgaver i størrelsesordenen 10-50 mio. kr.

- Det er der, vi har de bedste resultater med vores firmastørrelse og medarbejderstab. Hvis vi skal satse på større opgaver, så kræver det et andet set-up, forklarer Michael Rønne.

Torkil Laursen A/S, Rådgivende Ingeniørfirma

Mio. kroner 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 22,1 21,3
Bruttoresultat 18,0 17,5
Driftsresultat 2,9 2,8
Resultat før skat 2,9 2,8
Årets resultat 2,2 2,2
Egenkapital 4,2 3,9
Antal ansatte 22 21
Regnskabet er afsluttet 30. juni 2020
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281