23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Feriepengene skal ud at arbejde

Danskerne har bestormet borger.dk-portalen, siden tre ugers feriepenge blev frigivet for et par uger siden. I løbet af de første 24 timer blev eksempelvis 20 mia. kr. sendt til udbetaling.

Og nu kunne man jo håbe, at de ekstra penge på danskernes bankkonti så også kom ud at arbejde i samfundet. Men for mange lader pengene stå i banken frem for at bruge dem til forbrug, som var regeringens egentlig håb og formål med frigivelsen.For en ny undersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne viser, at 42 pct. af de danske boligejere lader penge stå på en opsparingskonto i stedet for eksempelvis at bruge feriepengene på ny elektronik eller energiforbedringer i boligen.

Set fra et økonomisk synspunkt er det ikke videre smart. Dels hjælper det ikke dansk økonomi i gang oven på coronakrisen, og dels er bankernes rente ikke favorabel.

Ud fra et bygge- og anlægsperspektiv ville det selvfølgelig være glædeligt, at boligejerne brugte feriepengene på eksempelvis energiforbedringer. Det vil ikke kunne række til de største opgaver. Men når nu regeringen holder fast i håndværkerfradraget, burde den jo i langt højere målrette det til energitiltag i hjemmene. Sammen med feriepengene ville det kunne give et tiltrængt boost til bygge - og anlægsbranchen, men også forbedre den danske bygningsmasse i udpræget grad.

Det er selvfølgelig danskerne egne penge. Men dansk økonomi har ikke brug for at de samler støv på en bankkonto. De skal ud at arbejde, så dansk økonomi kan komme på fode igen.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14