23948sdkhjf

Velux høster pris for CO2-initiativ

Torsdag afholdt bæredygtighedsmediet Sustain Report sin første prisuddeling, Sustain Awards, hvor tre priser blev uddelt til ledere og virksomheder, der har udmærket sig på det bæredygtige felt.

Prisen Årets Omstilling 2020 tilfaldt Velux Gruppen for initiativet Lifetime Carbon Neutral, der har til formål at neutraliserer ikke bare virksomhedens fremtidige men også den historiske CO2-udledning gennem plantning og genopretning af skov. 

– Prisen som Årets Omstilling 2020 er en enorm anerkendelse at få, som vi både er stolte og ydmyge overfor. Det første jeg tænker på er alle de kollegaer, som har været med i processen med vores nye strategi internt i lidt over to år. Det er over 100 kollegaer, så det er et stort teamwork. Derudover er det fantastisk at opleve at andre også kan se, at det er et grundigt stykke arbejde med høje ambitioner, som vi har lavet. Det giver motivation til at levere, når omverdenen også anerkender det arbejde, man gør, lød det Velux Gruppens Ingrid Reumert, VP, Global Communications, Sustainability & Public Affairs, der modtog prisen på koncernens vegne.

Andre modtagere

Prisen Årets Sustainability Leder 2020 gik til Lars Sandahl for med sin rolle som adm. direktør i Dansk Industri (DI) at have en stor impact, som han bruger til at fremme den grønne omstilling i dansk erhvervsliv.

Endelig blev tre yngre sustainability-professionelle på højst 35 år hædret med prisen Årets Sustainability Håb. Det gjaldt Anna Pattis, Lead Product Sustainability Specialist hos Grundfos, Gareth Scheerder, Environment & Climate Manager hos Pandora samt Martin Slipsager Frandsen, Senior Portfolio Manager & Co-lead på Global Sustainable Future ved Danske Bank.

Sustainability Awards

Bag prisuddelingen står det uafhængige, nichemedie Sustain Report, der styrker sustainability-professionelles arbejde med bæredygtighed og leverer dybdegående nyheder, interview og analyser. På baggrund af en række bidrag fra brancheeksperter er listen af mulige kandidater sammensat. Redaktionen har allieret sig med en yderst kompetent jury for at lande på vinderne ud af de i alt 17 shortlistede kandidater.

Juryen består af:

● Torben Möger Pedersen, adm. direktør, PensionDanmark
● Susanne Stormer, Chief Sustainability Advisor, Vice President, Novo Nordisk
● Rasmus Stuhr Jakobsen, adm. direktør og generalsekretær for Care
● Stine Wind, Head of Public Affairs, Nordea Danmark
● Tine Brødegaard Hansen, redaktør for Sustain Report

Sådan er kandidaterne udvalgt
På baggrund af input fra en række eksperter har redaktionen bag Sustain Report udvalgt kandidaterne til priserne Årets Sustainability Leder og Årets Omstilling. I kategorien Årets Sustainability Håb har alle virksomheder haft mulighed for at indstille en kandidat på højst 35 år, som gør en ekstraordinær indsat for at drive den bæredygtige udvikling i virksomheden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125