23948sdkhjf

Ny rutebilstation i Aarhus klar næste sensommer

Parkeringskælderen under Aarhus Rutebilstation, som er i fare for at styrte sammen, bliver brudt ned og fyldt op med sand. Samtidig bliver der etableret en funktionsdygtig rutebilstation, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. 

Arbejdet med at opfylde Aarhus Rutebilstation går i gang d. 26. oktober. Under hele anlægsperioden vil busserne fortsat køre og holde i området ved rutebilstationen. 

Anlægsarbejdet vil foregå i to overordnede perioder for at genere bustrafikken mindst muligt. 

I den første periode, som løber fra den 26. oktober 2020 til marts 2021, vil den ene halvdel af rutebilstationen være afspærret, mens den anden halvdel fortsat vil blive brugt til busdrift. Fra marts 2021 til juli 2021 vil den anden halvdel være afspærret, og den renoverede del af stationen vil være i drift til bustrafik. I august udføres det afsluttende arbejde. 

Mere stabilt til byudvikling 

Rutebilstationen blev afspærret i slutningen af oktober sidste år efter, at en vurdering for rådgiverfirmaet Orbicon viste, at betondækket over p-kælderen er i fare for at kollapse. 

Idéen om at fylde den nedstyrtningstruede parkeringskælderen med sand, grus og jord blev præsenteret af rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, tilbage i marts. 

Tanken var dels at gøre det muligt igen at bruge rutebilstationen, dels gøre området stabilt og brugbart til at byudvikle, når Aarhus Byråd lægger sig fast på, hvad områdets fremtid skal være. 

Byens tredje rutebilstation

Rutebilstationen, som i dag ligger mellem Ny Banegårdsgade, Sønder Allé og Fredensgade, er den tredje af slagsen i Aarhus.  

Den første, som blev indrettet i 1923, lå i Rosensgade og Graven.

Rutebilstation nummer to lå på samme sted som den nuværende. Den blev dog revet ned i 1954, da pladsen blev for trang.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157