23948sdkhjf

De giver Carlsberg Byens tårne sit udseende

To tårne i Carlsberg Byen får nu facade. 

Bag designet står Schmidt Hammer Lassen som arkitekt for Carlsberg Byen P/S, der er bygherre på projekterne med at give Dahlerups Tårn og Vogelius Tårn nyt udseende. 

Selve arbejdet med at producere, levere og montere facaderne varetages af facadeentreprenøren KGC Denmark, som er den danske gren af litauiske KG Construction. 

Dahlerups Tårn og Vogelius Tårn, som med 24 etager begge når 80 meter i vejret, er på henholdsvis cirka 40.000 og 47.000 kvm og har Züblin som totalentreprenøren.

Godt på vej og venter på grønt lys

SHL har designet de to projekter

Dahlerups Tårn og Vogelius Tårn er begge designet af Schmidt Hammer Lassen under Carlsberg Byen P/S’ ansvar. 

På Dahlberg Tårns står et totalentreprenørhold med Züblin, Schmidt Hammer Lassen Architects, Holscher Nordberg Arkitekter og Cowi for projektet. 

Totalentreprenørholdet bag Vogelius Tårn består af Züblin, Schmidt Hammer Lassen Architects, Entasis samt Cowi.

På Dahlerups Tårn, som også går under betegnelsen BA2, er KGC godt i gang med en facadeentreprise på samlet 5.600 kvm. Og der – som andre steder firmaet arbejder – sker det uden brug af underleverandører, fortæller direktør Irma Kasetaite Vestergaard, KGC Denmark. 

Selve montagen gik i gang i august i år, og de første seks-syv etager står færdig på tårnet, hvor arbejdet ventes afsluttet i marts 2021. Samlet skal monteres 742 elementer og 80 specialfremstillede balkoner, alle produceret på firmaets fabrik i Litauen, transporteret af firmaets eget logistikselskab og nu opmagasineret på lagerplads i København stillet til rådighed af totalentreprenøren Züblin. 

I den sydøstlige del af Carlsberg Byen starter KGC facadearbejdet på Vogelius Tårn senere i år, og man forventer at runde af i august 2021. 

Der bliver tale om 5.700 kvm facade, hvor der skal monteres 787 elementer samt en del specialfremstillede balkon-kvadratmeter og facadearbejde på stedet. 

Produktionen af elementerne blev sat i gang i sommers, og så snart Züblin giver grønt lys, kan selve arbejdet på tårnet gå i gang, lyder det fra KGC.

KG Constructions kort

Litauiske KG Constructions udvikler, producerer og gennemfører byggeprojekter. 

I Danmark har firmaet datterselskabet KGC Denmark, som Irma Kasetaite Vestergaard står i spidsen for. 

I år står Danmark til at udgøre lige knap en fjerdedel af selskabets samlede aktiviteter. 

Samlet set står Skandinavien for 72 pct. af KGC’s omsætningen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172