23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Skab plads til håndværkerbiler på vejene

Når jeg kører fra mit hjem i Lejre til redaktionen i Mimersgade på Nørrebro, så starter jeg bilen kl. 05:00. På motorvejen kører jeg side om side med fortrinsvis håndværkerbiler, som også har retning mod hovedstaden.

Selvom der er biler i alle tre spor på Holbækmotorvejen, så glider trafikken helt gnidningsløst. På samme motorvejsstrækning er der blot en times tid senere, så mange biler, at trafikken snegler sig afsted.

Kilometerlange bilkøer, hvor kompetente og arbejdsduelige mennesker sidder i deres biler og faktisk ikke kan lave meget andet end at lytte til radioen og pille sig i næsen. Og måske også lige klare et par telefonsamtaler.

Det er så voldsomt spild af tid og værdifulde ressourcer, at man burde udvide motorvejen til seks spor - eller...

En analyse fra Deloitte-Kraka-samarbejdet Small Great Nation viser, at det stigende antal hjemmearbejdspladser i kølvandet på Corona-krisen har øget arbejdsudbuddet ganske betragteligt alene fordi transporttiden elimineres.

Ifølge beregningerne i analysen, vil en hjemmearbejdsdag mere om måneden pr. lønmodtager medføre, at arbejdsudbuddet stiger med hvad der svarer til 2.200 fuldtidspersoner. Det betyder, at BNP stiger med 1,7 mia. kr.

Så jeg tager lige en ekstra hjemmearbejdsdag. Så er der også endnu mere plads på motorvejen til håndværkerbilerne.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.107