23948sdkhjf

JCB-import holder skansen

Nicolaisen & Larsen A/S, der importerer entreprenørmaskiner fra JCB, har haft organisationsmæssige ændringer i det forgangne år.

Først sagde de farvel til deres adm. direktør Morten Krusborg, der havde fået andet job. Susanne Nicolaisen er så trådt tilbage i rollen som adm. direktør for firmaet, der har afdelinger i hhv. Ulfborg og i Ringsted.

- Det har været et år med nogle udfordringer, men det skifter jo ind imellem, siger Susanne Nicolaisen, der sammen med sin bror, Peder Nicolaisen, ejer firmaet. Peder har trukket sig fra den daglige drift for år tilbage.

Agri flyttet
Året gik blandt andet med at sige farvel til JCB’s agri-produkter på salgssiden.

- Men jeg må sige, at vi fortsat har rigtig travlt med at tjene landbrugskunder, når det gælder service og reservedele, siger hun til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Bruttofortjenesten er faldet fra 32 mio. kroner til 30 mio. kroner i perioden. Resultatet før finansielle poster er faldet til 1,7 mio. kroner mod godt to mio. kroner året før.

Men grundet en halvering af omkostninger på finansielle poster lander resultatet alligevel positivt med en mio. kroner mod 725.000 kroner året før.

Hårdt ramt i England
Grundet corona’en har det været svært at få nye maskiner fra England, der jo er hårdt ramt af corona, og det har naturligt bremset aktiviteterne en smule op. Samtidig har firmaet dels opsagt, men også sagt farvel til nogle medarbejdere, så styrken nu er på 37 medarbejdere, hvor man i regnskabet 2019/20 angiver det gennemsnitlige antal medarbejdere til 56.

- Vi er nu der, hvor vi skal være for at passe til den aktuelle situation, og vi har rigtig travlt på værkstedet, og vi oplever efterspørgsel på nye maskiner, som vi honorerer efter bedste evne. Specielt har vi efterspørgsel på de små elektriske gravemaskiner, som er blevet rigtigt populære, især til arbejde i byerne, fortæller hun, og tilføjer at udlejningsfirmaerne viser stor interesse for denne type maskiner.

Hun erkender, at det er rigtigt svært at operere i disse corona-tider, og det er især svært at spå om fremtiden, og efterfølgende at disponere efter det.

- Der er nok ingen der kan sige sig fri for at være påvirket af det, siger hun.

Nicolaisen & Larsen A/S

Tusinde kroner 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 30.077 32.084
Resultat før finansielle poster 1.771 2.061
Finansielle poster, netto -765 -1.326
Årets resultat 1.006 725
Egenkapital 66.053 65.047
Soliditetsgrad 72,9 59,9
Gns antal medarbejdere* 56 59
*Antallet af medarbejdere er i løbet af 2020 faldet til 37

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127