23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Lad byggeriet skubbe grøn omstilling i gang

Den grønne omstilling fejer ind over landet. Og selvom der lige nu tales mere om klimamål end der handles, så er dagsordenen sat; den grønne omstilling kommer til at præge dansk politik og dansk økonomi i mange år fremover.

Byggebranchens organisationer har ved flere lejligheder budt ind på at lade byggebranchen være en væsentlig del af den grønne omstilling. Byggebranchen er på mange områder energitung og ikke helt så bæredygtig, men branchen er samtidig i stand til at udvikle byggematerialer, byggemetoder og alternative løsninger, som vil kunne bidrage positivt og hurtigt til den grønne omstilling.

Mange af byggeriets virksomheder har allerede udviklet både produkter og byggemetoder som matcher kravene til den grønne omstilling. En position, som er opnået fordi ikke mindst både rådgivere og bygherrer i stigende grad efterspørge klimavenlige og bæredygtige løsninger.

Fra at være et projekt for de frelste og græsrodsbevægelserne, er den grønne omstilling nu på bordet i mange bestyrelseslokaler i byggeriets virksomheder.

Det eneste der mangler, er en slagkraftig klimaplan, som kan realisere den grønne omstilling.

Den opgave tager politikerne fat på hen over efteråret og forventningerne fra byggebranchen er klar: Lad byggebranchen tage førertrøjen på, så der for alvor kan skubbes gang i den grønne omstilling.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094