23948sdkhjf

Børsentré: Ventilationsspecialist vil hente penge til opkøb

Danske WindowMaster, som producerer naturlig ventilation, går på First North-børsen. Det meddeler i en pressemeddelelse. 

Økonomisk er målet at rejse 49-59 mio. kr. i en tegningsperiode, der løber fra den 6. oktober til den 19. oktober 2020. Den første noteringsdag bliver den 27. oktober 2020. 

Der er allerede sikret tilsagn fra investorer på 41 pct. af minimumsudbuddet og 33 pct. af maksimumudbuddet. Alle investorer kommer ind til samme udbudspris. Ved børsnoteringen prisfastsættes selskabet til 120 mio. kr. uden gæld. Dertil kommer de nye aktier. 

Fart i forretningen og opkøb 

Børsentréen hænger sammen med, at firmaet bedre vil kunne ride med på den bølge af politisk og folkelig vilje, der er til grønne investeringer. 

– For at kunne udnytte den grønne bølge er vi nødt til at accelerere, hvordan vores selskab ser ud. Vi kunne have fortsat som hidtil, men så skulle vi have brugt meget af vores kapacitet og ressourcer på det. Ved at være noteret kan vi forbedre vores kapitalstruktur og få adgang til et marked for at skaffe mere kapital senere, siger adm. direktør i WindowMaster, Erik Boyter, i pressemeddelelsen. 

– Vi vil også gerne deltage i den konsolidering, som der er i vores industri, ved at købe andre virksomheder med henblik på at skabe flere unikke markedspositioner, tilføjer han. 

Vækst i den friske luft 

Ud over naturlig ventilation er WindowMaster også specialister i brandventilation. Dette forretningsområde udgør i dag cirka 60 pct. af selskabets omsætning, mens området med frisk luft udgør resten. 

Frisk luft udgør en stigende andel, og det er også det område, hvor selskabet forventer størst vækst fremover. 

Selskabet har gennem de seneste fem år forbedret driftsindtjeningen, så den nu ligger på cirka 10 pct. af omsætningen. Det er blandt andet sket ved, at over 75 pct. af omsætningen i dag kommer fra direkte salg af egne produkter, hvor WindowMaster tidligere hentede en væsentlig del af omsætningen ved, at selskabet selv havde installatører og reparatører kørende rundt og vedligeholde eksisterende anlæg. De resterende 25 pct. er timer i forbindelse med idriftsætning og service af systemer. 

I relation til de kommende år forventer Erik Boyter, at der med de mange hjælpepakker og investeringer vil ske meget indenfor store byggerier med et par års forsinkelse. WindowMaster forventer derfor, at der vil ske væsentligt mere i 2022 og 2023 end næste år. Selskabets EBITDA vil blive væsentligt forbedret, da der ikke skal meget til, før en øget omsætning ryger på bundlinjen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141