23948sdkhjf

Fremtiden er på vej i København

Som beskrevet i Licitationen - Byggeriets Dagblad for nylig skal investeringer for 640 mio. kr. være med til at skabe en ny fremtid i Mjølnerparken.

Boligområdets ghettoplan skal i udbud. Og det er jeg glad for. For det betyder, at fremtiden er på vej.Kvarteret har brug for et ansigtsløft. Et frisk pust og en fysisk forandring, som kan løfte boligområdet ud af arbejdsløshed, mangel på uddannelse, sprogvanskeligheder og kriminalitet.

Derfor glæder jeg mig til den udvikling, der er på vej.

For når alt kommer til alt, er det børns fremtid og frihed, som det handler om. Og kommende generationer af børn i Mjølnerparken.

Som en af Københavns hårde ghettoer står Mjølnerparken over for at skulle sælge almene boliger fra, så de ikke overstiger 40 procent af boligmassen.

Læs også: Kæmpe almen renovering kommer i udbud


Det er nødvendigt
Det er i mine øjne nødvendigt. For det handler om at tiltrække flere beboere, som er i job, og som kan fungere som rollemodeller i området.

På samme måde håber jeg, at 90 nye ungdomsboliger vil få området til at blomstre af studerende, der kan vise børn og unge vejen ind i studielivet.

At nye daginstitutioner vil åbne Mjølnerparken op og styrke sammenhængskraften med samfundet uden for boligområdet.

Og at det lykkes at skabe en butiksgade, som vil få besøg af børn og voksne fra hele Nørrebro og omegn.

Læs også: Kæmpe byfornyelse på vej: Nu vil Mjølnerparken væk fra ghettolisten


For planen for Mjølnerparken handler om at skabe forandringer, som kommer hele området til gavn. Og samfundet omkring det.

Børn må simpelthen ikke vokse op i boligområder, som giver dem et dårligere sæt kort på hånden end andre børn i vores samfund.

Tager fat på problemet
Hvor de ikke lærer sproget ordentligt, ikke kommer i gang med en uddannelse og får dårligere chancer for at komme ind på arbejdsmarkedet.

Ghettoplanen - eller burde vi kalde den parallelsamfundsplanen - tager fat om problemets rod: Parallelsamfund, der lukker sig om sig selv og stjæler børn og unges fremtid.

Læs også: Arkitektur skal bremse yderligere ghettodannelse på Nørrebro


København skal være en blandet by, hvor alle børn har frihed til at trives og udvikle sig på tværs af kultur, religion og pengepung. Den by skal vi bygge sammen.

For ghettoplanen handler ikke om at afvikle. Den handler om at udvikle. Om at bygge en bedre fremtid for Mjølnerparken og det omkringliggende samfund.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203