23948sdkhjf

Totalgruppen går i sort med ny læssemaskine

Ambitionerne fejler ikke noget hos Totalgruppen ApS i Ringsted.

Virksomheden er en af Midtsjællands entreprenørvirksomheder inden for nedrivning, jord-, beton-, kloak- og anlægsarbejde, og de arbejder på at få tilladelse til at omdanne deres hjemlige entreprenørplads med maskiner og materialer til en miljø- og genbrugsplads.Det fortæller firmaet i en pressemeddelelse.

En sådan tilladelse afhænger af det lokale demokrati, men Totalgruppen har allerede forberedt sig med indkøbet af en Komatsu WA380-8 gummihjulslæsser.

Den cirka 20 ton tunge maskine blev leveret i februar i år som en direkte afløser for den daværende læsser, og selv om den "kun" har en 5.000 kvm. entreprenørplads som sin primære arbejdsplads, lever den fuldt ud op til forventningerne.

- Indtil der kommer en afklaring på vores udviklingsplaner, er Komatsu’en den praktiske maskine på entreprenørpladsen, hvor den håndterer de forskellige materialer, fortæller Palle Gade, ejer og direktør i Totalgruppen ApS.

- Den indgår fint i samarbejde med vores øvrige maskinpark, og vi anvender den også til jordsortering, knusning af brokker/beton/asfalt og have/park-affald på diverse større pladser samt egen plads, tilføjer han.

Tre krav
Ved leveringen havde maskinen 37 timer på tælleren. De fleste af dem havde Totalgruppen selv påført under et testforløb med maskinen i sensommeren.

- Med Komatsu WA380-8 er vi gået en størrelse op. Det har øget vores kapacitet, så det har været det rigtige valg, men det var ikke engang mig selv, men en af mine medarbejdere, som sagde god for Komatsu’en ved testkørslen, griner Palle Gade.

Selv om det var begrænset, hvad han selv kørte med maskinen inden bestillingen, så var beslutningen om investeringen helt og holdent hans som direktør, og i den forbindelse havde han tre krav, som skulle opfyldes udover den allerede brede udstyrspakke, den kom med.

- For det første skulle den have CDC styring. Dernæst skulle den have indbygget vægt, og sidst, men ikke mindst, skulle den males sort, så den passer i vores profilfarve. Scantruck leverede som aftalt på alle tre punkter, siger en tilfreds Palle Gade.

Maskinen var i forvejen udstyret med blandt andet centralsmøring, hurtigskifte, luftaffjedret sæde med varme og ventilation, bomaffjedring, automatisk skovlopretning, fuld bagskærm, vendbar ventilatorvinge, kamera foran i skiftet, ekstra kontravægt på 500 kg samt Komtrax overvågning.

Rene ord for pengene
Med en placering tæt på motorvejen ved Ringsted kan Totalgruppens 35 medarbejdere - snart 40 - hurtigt komme rundt på hele Sjælland. Pt. er det projekter i særligt København og Nordsjælland, der fylder i kalenderen.

- Jeg vil kende mine omkostninger på maskinen i dens tid hos mig. Med Scantruck er der rene ord for pengene, og jeg kan rigtig godt lide deres koncept.

I overvågningssystemet Komtrax er tyverisikring en indbygget funktion. Ikke desto mindre er Totalgruppen ekstra dækket ind mod tyveri på grund af maskinernes sorte profilfarve, mener Palle Gade.

- I de sidste 2-3 år har vi købt maskiner og biler i sort farve med hvid skrift. Sort og hvid går altid godt sammen, og det viser rene linjer, et ensartet udtryk, systematik og ordentlighed. Det afspejler på den måde også det arbejde, vi udfører. Samtidig vækker den sorte farve opsigt, og det er ikke bare lige at male maskinen om, hvis man stjæler den, siger Palle Gade.
Sigh

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156