23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Aflysning er en bet for uddannelser

Siden 2011 har danmarksmesterskaberne i håndværk, DM i Skills, kun vokset sig større og er blevet en af de største events inden for bygge- og anlægsbranchen. 50.000 mennesker - ikke mindst folkeskoleelever - har i de senere år gæstet værtsbyer som Aalborg, Næstved og København.

Men i 2021 må de gå forgæves, for coronakrisen har også ramt DM i Skills i Fredericia, der er aflyst.

Det er en ansvarlig beslutning, men ud fra et promoveringssynspunkt er det rigtig ærgerligt. For det er her, at erhvervsskolerne for alvor kan få fat i de skoleeleverne, der skal vælge deres videre vej i uddannelsessystemet. For det kan godt være, at alle ved, hvad en tømrer laver. Men en struktør og en teknisk isolatør er måske ikke det, som springer først ind på nethinden hos en elev i 8. klasse. Her er DM i Skills et fremragende udstillingsvindue, som vil mangle næste år.

Når det er sagt, så er erhvervsuddannelserne inde i en god stime. For tredje år i træk er antallet af ansøgninger til erhvervsuddannelserne steget, så hver femte folkeskoleelev ønsker en faglig uddannelse. Den bold skal erhvervsskolerne selvfølgelig gribe og igangsætte alternative promoveringsaktiviteter rundt om i landet. Ikke mindst i samarbejde med virksomhederne, som skriger på lærlinge.

Men det fjerner ikke den skuffelse som Skills-aflysningen fortsat er. Danske lærlinge er dygtige og de fortjener al den hyldest de kan få ved, at der kommer maksimalt fokus på dem ved et DM i Skills.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11