23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Sjusk og fejl klæber stadig til byggeriet

Licitationen-Byggeriets Dagblad har som udgangspunkt ikke til formål at udskamme byggebranchen og hive skandalesager op af hatten og slæbe branchen gennem pløret.

Når der, desværre alt for ofte, dukker en sag op om for eksempel byggesjusk og byggefejl, så går vi imidlertid "all-in" fordi det ligger i vores DNA at grave os dybt ned i sagen og med kompetente brancheaktører og ordentlig journalistik at formidle vigtig og perspektiveret viden videre til læserne.Når vi på lederplads i avisen stikker branchen et par verbale lussinger, så er det fordi vi af og til tager en tur op i helikopteren og ser branchen udefra. Her er det for eksempel ikke noget kønt syn, at sjusk og fejl, dårligt arbejdsmiljø og social dumping stadig klæber til branchen og skaber fordomme om en branche, hvor snyd og bedrag er en del af hverdagen.

Lussingerne for disse forhold skal gives til de virksomheder, som har en mere end lemfældig omgang med kvalitet, arbejdsmiljø samt løn- og arbejdsvilkår. Alle de andre virksomheder, som overholder reglerne og som bestræber sig på at levere et godt stykke arbejde - ja, de fortjener et skulderklap eller to.

Men, hvem skal så rydde op i al det uvæsen? Ja, det skal branchen selv med brancheforeninger og organisationer i spidsen og med Arbejdstilsynet og Politiet på sidelinjen.

Licitationen-Byggeriets Dagblad vil naturligvis fortsætte med at afdække de sager, som stadig er med til at få de værste fordomme om branchen til at leve videre.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.218