23948sdkhjf

Årelange metrolukninger og mere byggerod forude

Den københavnske metro er så presset, at den ifølge Metroselskabets egne beregninger løber tør for plads i 2035.

Og ifølge en ny rapport vil den eneste umiddelbare løsning på problemet – at køre med fire vogne i stedet for tre – koste omkring 6 mia. kr., fordi fire centrale stationer skal ændres, skriver Ingeniøren.

Arbejdet må i gang omkring 2025 og vil give enorme gener. Der skal køres med enkeltsporsdrift på metrolinjerne til og fra Amager i mere end tre år. Lige så lang tid må deres del af Kongens Nytorv Station lukkes. Og Christianshavn og Amagerbro stationer lukker i hver 15 måneder.

Dertil bliver Nørre Voldgade foran Nørreport – en livsnerve for bustrafikken – byggeplads i 20 måneder, når tunnelen mellem metro- og togstation lukkes og udvides.

Men der er ikke noget at gøre. Uden udbygningerne vil det være umuligt at evakuere alle de ekstra passagerer, hvis der opstår brand.

Læs også: Naboer klager over støj fra ny metro

- Vi har lavet et seriøst arbejde, som viser, at firevognsdrift er muligt, og det kan blive rigtig godt. Men det bliver en hård periode at komme derhen, siger direktør i Metroselskabet Anne-Grethe Foss til Ingeniøren.

Forbrugerrådet Tænks ‘Passagerpulsen’, som taler på vegne af passagererne, opfordrer til at inddrage passagerer og trafikselskaber, så hovedstadens kollektive trafik hænger sammen i perioden. Ellers kan det ende med mere biltrafik:

- Det vil medføre meget store gener for passagerer, som har tilrettelagt deres arbejdsliv og boligsituation efter, at de kan komme rundt. Det bliver rigtig træls undervejs, siger afdelingschef Laura Kirch Kirkegaard.

I et skriftligt svar til Ingeniøren nedtoner transportminister Benny Engelbrecht (S) Metroselskabets trafikprognoser:

- Der er lang tid til 2035. Og så er det jo ikke mejslet i granit, at der ikke må være trængsel i metroen i en periode, ligesom der er trængsel i andre dele af landet på visse strækninger og tider af døgnet, lyder det.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125