23948sdkhjf

Duo vinder 7.000 kvm skolemodernisering

Arkitektfirmaet Rum har sammen med de rådgivende ingeniører hos Moe vundet totalrådgivningskonkurrencen om modernisering af Abildgårdskolen i Odense. 

Abildgårdskolen i bydelen Vollsmose er opført i 1974 og har inden sammenlægningen behov for tidssvarende og attraktive rammer for liv, leg og læring – inde og ude. I alt skal 7000 kvm bygninger moderniseres, og også skolens udearealer og legeplads opgraderes. 

Moderniseringen omfatter 36 klasselokaler med fælles læringsarealer, grupperum, gymnastiksale, hjemkundskab, SFO og toiletter - herunder ny indretning, akustiklofter, belysning, elinstallationer, ventilation, sanitet og gulvbelægning. Desuden skal der ske opretning i form af bl.a. udskiftning af facadepartier, tagrenovering, efterisolering og udskiftning af ovenlys, renovering af svalegang og udskiftning af CTS-anlæg. 

Skolemoderniseringen er led i Odense Byråds forsøg på at forbedre integrationen og imødegå det faldende børnetal i Vollsmose. I processen har byrådet valgt at lægge to skoler i bydelen sammen, så eleverne fra H. C. Andersen Skolen flytter til Abildgårdskolen. Hermed bliver 750 elever samles på én adresse til august 2021.

Fakta: Modernisering af Abildgårdskolen

  • Omfang: 7000 kvm bygninger samt udearealer
  • Bygherre: Odense Kommune
  • Anlægsøkonomi: 34 mio. ekskl. moms
  • Totalrådgiver og arkitekt: Rum
  • Ingeniør: Moe

Skolens brugere inddrages i helhedsplan
Første fase i projektet bliver at foretage en registrering af de eksisterende forhold og i tæt samarbejde med bygherre udarbejde en helhedsplan for, hvordan skolens lokaler benyttes bedst muligt. Her spiller brugerinddragelse en vigtig rolle. 

– Det er helt afgørende for et positivt projektforløb, at Abildgårdskolens brugere og forskellige interessenter høres og inddrages helt fra starten. Vi medtager brugernes pædagogiske visioner og ønsker i helhedsplanen og omsætter dem til funktionelle planer og et optimalt fysisk læringsmiljø. På den måde skaber vi fundamentet for et godt forankret projekt og et vellykket resultat, siger partner og arkitekt Karin Elbek fra Rum, i en pressemeddelelse.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188