23948sdkhjf

De skal bygge Svanemærket skole til 140 millioner

Et hold bestående af Bo-Hus, Skala Arkitekter, Henning Larsen, ETN Arkitekter, Autens og Moe Rådgivende ingeniører vinder opførelsen af Ny skole i Sundby på Lolland-Falster. Det fortæller parterne i en pressemeddelelse. 

Skolen, som bliver på 8.453 kvm og ifølge udbudsmaterialet løber op i 143 mio. kr., er skal være børnenes og byens hus.  Ambitionen er lokal forankring, nærvær, læring og bæredygtighed. 

– Vi har gentænkt måden af bygge og tænke skoler på med den nye skole i Sundby. Både ift. læringsmål og bæredygtighed, men også skolens rolle i et lokalsamfund. Det har været et fokus fra start, hvordan skolen og lokalområdet kan skabe værdi for hinanden, siger Mads Heinberg, designansvarlig arkitekt, Skala Arkitekter, i en pressemeddelelse. 

Fakta: Ny skole i Sundby 

Bygherre: Guldborgsund Kommune

Entreprenør: Bo-Hus

Arkitekt: Skala Arkitekter, Henning Larsen, ETN Arkitekter

Rådgiver: Autens

Rådgivende Ingeniør: Moe Rådgivende ingeniører 

Areal: 8.453 kvm

Forventet færdiggørelse: September 2022

Kan vokse med en etage 

Når skolen i Sundby slår dørene op, vil den have en kapacitet til cirka 580 børn og 100 ansatte fordelt på to etager, og yderligere danne ramme om hverdagen for CKR-afdelingens elever og personale. Skolens bygningsmæssige struktur er tænkt med en høj grad af fleksibilitet, så funktioner umiddelbart kan skifte placering og indretning, ved ændrede behov, ligesom en fremtidig udvidelse fra to til tre spor, er indtænkt i projektet fra starten.

Ny skole i Sundby er udarbejdet med en klar vision om at skabe en skole, som vil kunne forstærke og bygge bro mellem lokalsamfundet, Sundbys forenings-, idræts- og kulturliv samt skabe rum for værdifuld undervisning og danne de optimale rammer for skolens ansatte. Den nye skole opføres med yderligere funktioner som bibliotek, café, idrætsaktiviteter og musikskole. De er placeret centralt og udadvendt og inviterer lokalsamfundet indenfor, uden for normal skoletid. Skolen skal dermed danne ramme for kulturelle og sociale begivenheder hele døgnet rundt. 

Svanemærket skole

I Danmark tilbringer et barn i løbet af sin skoletid omkring 11.000 timer på skolen, hvor dagslys, fugtregulering, akustik og luftkvalitet påvirker indeklima. For at skabe sunde omgivelser og dermed bedre rammer for indlæring bliver den nye skole svanemærket – ifølge folkene bag som landets første. 

Den nye skole i Sundby overholder energikravene for lavenergiklasse 2020 i henhold til BR18. Facaden, indvendige paneler og terrassebrædder er svanemærket og sporingscertificeret i henhold til FSC eller PEFC.

Skolen ventes at være klar til eleverne om to år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14