23948sdkhjf

Entreprenørmaskinerne rykker ind i ny Aalborg-bydel

Mandag starter arbejdet med den grundlæggende infrastruktur i etape 1 på Stigsborg Havnefront, det store byudviklingsområde i Nørresundby. Arbejderne omfatter blandt andet den nye Stigsborg Bygade og forlængelsen af Stigsborg Brygge. 

Byudviklingsselskabet Stigsborg P/S står for byggemodning, videresalg af byggemuligheder og udvikling i 1. etape i den spirende bydel. Herfra lyder det, at man blot mangler den endelige godkendelse, inden man kan oplyse navnet på den udførende entreprenør – men den 14. september er stadig den officielle startdato. 

Da jordbundsforholdene generelt er meget bløde i det fjordnære område, laver man først en forbelastning af vejene for at undgå, at de senere bliver ødelagt af sætninger.

Udlægger 100.000 kbm i ny park

Entreprenørmaskiner indfinder sig også som led i forberedelserne til etableringen af områdets nye park, Stigsparken, som Aalborg Kommune har ansvaret for.

Læs også: Fire er blevet til en: 58 millioners centerprojekt i Aalborg udpeger vinder

Stigsborg Havnefront

Udviklingen af Stigsborg Havnefront forventes at vare 25-30 år og resultere i 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere. Boligerne vil primært være leje- og ejerboliger i 4-6 etager. Offentlige institutioner såsom skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv (kontorerhverv, cafeer, butikker etc.) vil også få plads i området.  

Stigsborg P/S ejes delvist af Aalborg Kommune (49 pct.) og delvist af private investorer (51 pct.) nærmere bestemt A. Enggaard A/S og PFA Ejendomme. Selskabet er stiftet med det formål at stå for realiseringen af udviklingsplanen for 1. etape af Stigsborg Havnefront.

M.J. Eriksson har fået ansvaret for etablering af basis-overdækningen af terrænet i Stigsparken, oplyser Rasmus Weitze, arkitekt ved By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune. Opgaven til 1,5 mio. kr. gik til entreprenøren efter licitation. 

Entreprenøren er gået i gang med det forberedende arbejde så som at fjerne størstedelen af den beplantning, der igennem årene er vokset frem på det forurenede areal.  

Basis-overdækningen er den 1. fase af jordarbejdet, hvor der laves terrænregulering i området. Anlægsarbejdet omfatter udlægning af omtrent 100.000 kbm råjord over parkarealet. Jorden er overskudsjord fra byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) og ligger opmagasineret i et jorddepot i den nordlige del af parken. Herfra skal det spredes ud over parkarealet.

Udlægning af jorden sker som en del af de samlede tiltag for at skærme af for forureningen i parkområdet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.25