23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Efteråret definerer fremtiden

Om man ligefrem kan kalde det et blodbad, er nok at tage munden for fuld. Men arbejdsløshedskøerne ser ikke ud til at blive mindre dette efterår og vinter.

En ny undersøgelse blandt de 1.000 største virksomheder herhjemme viser nemlig, at flere af dem forventer at fyre medarbejdere de kommende måneder. Alene 40 pct. af virksomhederne med over 500 ansatte tror, at de skal fyre danske medarbejdere i andet halvår af 2020, viser undersøgelsen, som Rambøll har lavet i samarbejde med konsulenthuset AS3.

Undersøgelsen er godt nok gennemført, før regeringen og arbejdsmarkedets parter i slutningen af august blev enige om en aftale om arbejdsdeling, der skal erstatte pakkerne med lønkompensation.

Men den vidner om den store usikkerhed, der hersker i dansk erhvervsliv i øjeblikket. Coronaen ser ud til at få fat i Danmark i en anden bølge, og de første regionale tiltag til at inddæmme coronavirussen er gennemført. Senest i København og Odense.

Frygten er jo, at regeringen og sundhedsmyndighederne ser sig nødsaget til at foretage nedlukninger a la dem, vi så i foråret.

Det vil være gift for et erhvervsliv, som i forvejen er yderst sårbart og langt fra er oppe at køre igen.

Derfor er det forventeligt, at virksomhederne selvfølgelig gør sig tanker om at skære i omkostningerne. Her er færre ansatte desværre en af måderne. Erhvervslivet er gået ind i et efterår, der meget vel kan påvirke negativt i mange år frem.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11