23948sdkhjf

Jordentreprenør har gennemført stor vækst

Gunnar Nielsen A/S er vokset til omkring et par hundrede medarbejdere gennem de senere år. Væksten har været så kraftig, at man har været nødt til at finde andre faciliteter til virksomhedens mange medarbejdere.

- Det har været en travl periode, og det har stillet store krav til både ledelse og organisationen som helhed, men vi føler, at vi er ved at have styr på det, siger adm. direktør og medejer, Claus Lønstrup til Licitationen Byggeriets Dagblad, da vi er på besøg. Han har været i virksomheden i fem år, og har en fortid i blandt andet NCC, hvor han har arbejdet med strategisk udvikling på nordisk plan.- Vi ligger med en omsætning på ca. 200 mio. kroner, og den er fordoblet set over de seneste fem år. Indtjeningen har vi heldigvis set kunne følge med, så vi har selv kunnet betale for væksten, fortæller han.

Fremgangen er kommet på en overbevisning om, at partnerskaber med kunderne er en fornuftig tilgang.

- Det er vigtigt at holde tingene nede på jorden. Vi sætter os ned med kunderne som samarbejdspartnere, og er der noget, så finder vi en løsning. Tvister er ikke noget vi beskæftiger os meget med, tilføjer han.

Store investeringer
Det kræver nemlig store investeringer at gennemgå så kraftig en ekspansion.

Læs også: Forsikringsformidling tæt på kunden

Mangeartede projekter

Gunnar Nielsen A/S arbejder i en række forskellige sektorer. Eksempler er letbanen – eller BRT-projektet i Aalborg, hvor firmaet er med sammen med en række andre virksomheder. Firmaet arbejder sammen med Jorton A/S og Banedanmark på ombygning af syv broer på strækningen Hobro-Randers. Broerne skal ombygges i forbindelse med elektricificeringen.

- Vi har investeret kraftigt i maskiner og materiel, nyt domicil, og selvom vi er i hård konkurrence, så er det jo også en branche med mange muligheder, hvis man forstår at få øje på dem, siger han.

Hos Gunnar Nielsen A/S er der et stort fokus på at uddanne medarbejderne.

- Det giver udvikling i firmaet, og vi kan langt bedre fastholde medarbejderne. Det er en kæmpefordel, at de får efteruddannelse hos os, fordi de så vokser med opgaverne i virksomheden. Det er sundt og godt for ånden i virksomheden, at der er plads til at have ambitioner, siger Claus Lønstrup og fortæller også, at man rekrutterer en del fra egne rækker:

- Det giver et fantastisk sammenhold og en grundforståelse for det, vi gerne vil her i forretningen.

Masser af maskiner
Det er primært jordarbejde, man udfører, og helst i hovedentreprise, men enkelte andre konstellationer ses også, blandt andet samarbejder med byggefirmaer. Projekterne rækker over forsyningsområdet med vand, gas, el, belægningsarbejder, byggemodninger, samt betonarbejde med fundamenter med videre.

Læs også: Aalborgs hurtigbus udpeger endnu en vinder


Også maskinparken har måttet justeres til moderne tider. Firmaet har 27 store gravemaskiner, hvoraf de fleste er Komatsu, samt nogle Volvo og Case.

- Vi har selvfølgelig også mange dumpere og gummihjulslæssere, sidstnævnte også i vores relativt store grusgrav, der ligger uden for Års, siger han.

Firmaet ejer selv de fleste af maskinerne, men har også andre typer af finansiering, både leasing, men også leje i spidsbelastninger.

Hos Gunnar Nielsen A/S er der ikke noget der hedder serviceaftaler med maskinhandlerne. Her har man eget værksted, og her kan man lave alt inden for service og reparationer.

Læs også: Seks entreprenører kan bygge på Danmarks første hurtigbus-forbindelse


- Vi har fire mekanikere på værkstedet, og de sørger både for vore biler og for entreprenørmaskinerne. Vi kan skifte en undervogn på en stor gravemaskine, når det er nødvendigt. Vi har adgang til alle nødvendige reservedele, herunder også parallelimport, siger Claus Lønstrup.

Service på maskinerne er opbygget fuldstændig som var det hos en importør. Firmaet har egne servicebiler, der kører ud og laver det meste på stedet, så maskinen ikke skal fragtes ind på værkstedet. Det er kun når der er tale om større ting, at den kommer ind på værkstedet.

Gælder også forsikringer
- Det er sådan vi har valgt at gøre det. Så har vi hånd i hanke med omkostningerne, og vi har selvfølgelig også en størrelse, hvor det kan lade sig gøre, siger direktøren.

Når det kommer til forsikringer på maskiner og materiel, er holdningen den samme. Her har firmaet entreret sig med firmaet Profors i Haderslev, som er forsikringsformidler.

- Det er egentligt samme tilgang. Vi vil gerne selv være herre over hvad der sker, og her får vi med Birgit Steffensen en rådgivning ind i virksomheden fra en der kender branchen. Og der er direkte kontakt til medarbejderne, hvor Profors eksempelvis deltager på vore kick-off møder med alle medarbejdere. Det er med til at give ansvar, og det uddanner vore medarbejdere, fortæller Gunnar Nielsen, der kan konstatere, at folk er mere opmærksomme, når de kører ude på byggepladserne.

Læs mere: Forsikringsformidling tæt på kunden

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125