23948sdkhjf

Brolæggere med en skarp profil

Hos Scheller, Hougaard & Petersen, der betegner sig selv som en grøn anlægsentreprenør, løses brolægningsopgaver året rundt og de kan mærke, hvordan faget gennem de senere år har fået større variation.

Brolæggerne fra Scheller, Hougaard & Petersen har travlt med at lægge sten og fliser i de korrekte mønstre. ”Vi har de helt klassiske opgaver i byerne med chaussesten og brosten, hvor man vil bevare det historiske præg på veje, torve og pladser. Samtidig får vi flere opgaver i byerne med store moderne fliser, så brolægning er et fag med stor variation,” siger landskabsarkitekt Marck Hviid Borning, der er tilbudschef hos Scheller, Hougaard & Petersen, som blandt andet har stået for belægningen omkring tre metroforpladser på Frederiksberg.

Perimetersikring af Amalienborg Slotsplads
En af de klassiske opgaver var i forbindelse med perimetersikringen af Amalienborg Slotsplads. Opgaven var helt speciel, fordi der skulle være plads til turister, livgarden og sikkerheden, men selve pladsen gemmer også på en lille specialitet under stenene:
”Brolæggeropgaven på Amalienborg Slots plads var helt særlig, fordi slotspladsen ikke har en egentlig bundopbygning i traditionel forstand. Brostenene er sat i en speciel grusblanding udviklet af Slots og Kulturstyrelsen direkte på den gamle fyldjord med potteskår og alt muligt andet godt fra fortiden,” forklarer Marck Hviid Borning.
I den anden ende af skalaen i det moderne byggeri – har brolæggerne lige afsluttet Nordfløjen på Rigshospitalet. Her dominerer blanke, hvide betonfliser, som er et alternativt og modigt valg i gadebilledet. ”Vi er også i fuld gang med at renovere den gamle friluftsscene fra 1955 på Bellahøj, hvor vi blandt andet skifter trapperne med specialstøbte sten, så de minder om de gamle,” fortæller Marck Hviid Borning.

Kvaliteten skal følge med
Hos Scheller, Hougaard & Petersen sætter de pris på bredden og variationen i faget. De har blot et ønske, og det er, at kvaliteten skal følge med. ”Det vigtigste er, at bygherre tænker kvaliteten ind fra start til slut, så materialerne både passer ind i omgivelserne og kan ældes med ynde,” siger Marck Hviid Borning. Ud over fokus på kvalitetsløsninger har Scheller, Hougaard & Petersen blik for arbejdsmiljøet hos brolæggerne. ”Den tid, hvor man så et par unge fyre i 20’erne, sætte 120 meter kantsten om dagen uden brug af hjælpemidler, er heldigvis forbi. Der er bestemt ingen grund til at blive slidt ned allerede som 40årig, når nu alle hjælpemidlerne som sugekopper og tænger er udviklet til fagets maskiner,” siger Marck Hviid Borning. I takt med at fliserne til brolæggeropgaverne også bliver større og større, er der endnu mere grund til at passe godt på medarbejderne. ”Vi arbejder ofte med store emner, som er op til 1x1 meter, så her handler det også om at have det rigtige værktøj,” forklarer Marck Hviid Borning. Scheller, Hougaard & Petersen løser ikke kun de store brolægningsopgaver for de store offentlige og private bygherrer, men også mindre projekter for private aktører med særlige ønsker”.

"Brolæggeropgaven på Amalienborg Slotsplads var helt særlig, fordi slotspladsen ikke har en egentlig bundopbygning i traditionel forstand"
Marck Hviid Borning, tilbudschef, Scheller, Hougaard & Petersen

OM SCHELLER, HOUGAARD & PETERSEN:
SHP.DK – er en moderne grøn anlægsentreprenør funderet på erfaring for kvalitet og samarbejde siden 1933 – et godt sted for gode folk.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11