23948sdkhjf

Skarpt aftryk på byrummene

Hos anlægsentreprenøren Dan Jord A/S har de gennem årene sat markante aftryk på byrummene med både historiske, komplekse og moderne belægninger.

Lige nu er brolæggerne fra Dan Jord i fuld gang flere steder i Aarhus. Ved MarselisborgCentret bliver området forskønnet, og i Bispehaven skal brolægningen være med til åbne området op og skabe tryghedsrum for beboerne.

”Vi har meget alsidige opgaver indenfor brolægning. Gennem årene har vi renoveret mange midtbyer som Store Torv i Aarhus og gågaderne i Vejle, Aarhus og Viborg, ”fortæller Stef Heykoop, der er direktør hos Dan Jord A/S.

Brolæggerprisen i 2016
Projektet i Viborg, som omfattede omlægning af et samlet belægningsareal på 7.900 m² i Viborgs historiske bykerne, blev hædret med Brolæggerprisen 2016. ”Vi løser gerne de komplekse opgaver, hvor vi skal have alle vores faglige kompetencer i spil samt bruge vores erfaring. Der er selvfølgelig intet i vejen med at sætte 10 km kantsten langs en vej, men vi foretrækker at arbejde med udfordrende mønstre og materialer,” siger Stef Heykoop.

Moderne udtryk finder vej
Selv om en del byer holder fast i den klassiske belægning med chaussesten i granit, kan de hos Dan Jord også mærke, at stadsarkitekterne har en stigende interesse for mere moderne udtryk med større fliser. ”De klassiske brosten holder bedst og har et smukt udtryk, men de bliver glatte i regnen, og så larmer det mere, når biler, cykler, barnevogne og stilethæle kommer forbi døgnet rundt,” siger Stef Heykoop, og han uddyber: ”Derfor lægger vi også større fliser i mange forskellige udtryk, farver og materialer, som i Filmby Aarhus, hvor vi arbejdede med kæmpe betonfliser på 3x1 og 2x2 meter.”

Fokus på arbejdsmiljø
Brolægning er netop et fag, hvor der skal en god fysik til, og hos Dan Jord er der fokus på arbejdsmiljøet. ”Det handler om at planlægge arbejdet ordenligt, og bruge de redskaber der er udviklet til at skabe et bedre arbejdsmiljø fx løfte tænger, vakuum løftegrej og brolæggerstole,” siger Stef Heykoop. Hos Dan Jord udføres arbejdet af faglærte anlægsgartnere og brolæggere, som gerne arbejder sammen med landskabsarkitekter og andre rådgivere, så belægningerne får det rette arkitektoniske udtryk i forhold til omkringliggende bygninger og beplantning.

OM DAN JORD A/S:

Dan Jord A/S er anlægsentreprenør i bred forstand. Aktiviteterne dækker alle former for anlægsarbejder i og på jorden. Kompetenceområderne omfatter bl.a.:

  • Jord og kloak
  • Fjernvarme, vand og kabler
  • Anlægsgartner - nyanlæg, renovering og grøn pleje
  • Brolægger
  • Anlæg og renovering af idrætsanlæg
  • Etablering af nedgravede affaldscontainere
  • Vintertjeneste.

www.danjord.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093