23948sdkhjf

Corona-fyringer er fortid – Typehusfirma har flere ansatte end i april

– Der starter godt 10 mand den 1. september, lød den positive besked fra Johannes Schmith, adm. direktør i Danhaus, da redaktionen fangede ham i telefonen for nogle dage siden. 

Udmeldingen står i skærende kontrast til den virkelighed, som typehusproducenten i Esbjerg stod overfor for fire måneders tid siden. Firmaet så sig dengang nødsaget til at afskedige omkring 20 procent af medarbejdere, de fleste på funktionærkontrakter. 

– Det hele er vendt på hovedet. Vi er oppe omkring 140 samlet set, forklarer Johannes Schmith. 

Forventer at hente en del af det tabte 

Med Coronaens komme og nedlukningen af samfundet valgte Danhaus at lade alle funktionærer arbejde hjemmefra i en periode. 

Danhaus-direktøren lægger heller ikke skjul på, at det har været svært at drifte i pandemiens skygge. Men sådan har det været hele vejen rundt. 

– Det har været et halvår, der har været svært for alle, siger han og uddyber, at alle anbefalinger er fulgt til punkt og prikke. Således også med forholdsregler i produktionen. 

På fabrikken har alle for eksempel skullet møde ind i par – to og to – med 15 minutters mellemrum. Intervallerne er nu reduceret til 5 minutter, men det tager selvsagt noget længere at få folk gennem døren end i en almindelig situation. 

Situationen betyder, at der er sat penge til i produktionen. Men ”sådan er det bare”, lyder det fra Johannes Schmith, der med en fyldt ordrebog i hånden forventer at hente en del af det tabte igen i anden halvår.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096