23948sdkhjf

Lad kvinderne komme an

Den rådgivende ingeniørbranche er traditionelt mandsdomineret. Og her skiller Rambøll sig ikke ud.

Derfor har adm. direktør i Rambøll Danmark, Ib Enevoldsen, med en række ledelsesmæssige greb forsøgt at indføre en mere rummelig og fleksibel kultur i virksomheden.

Et af fokuspunkterne er at tiltrække flere kvinder, og kvinder med lederambitioner.

Derfor har Rambølls indført en ny såkaldt familiepakke, blandt andet med fem omsorgsdage og mulighed for at gå ned i tid, også som leder.

Tiltaget skal give kvinderne de bedst mulige vilkår i den eller de perioder af deres liv, hvor de er på barsel, og ikke mindst når de vender tilbage til jobbet.

- Vi er et rådgivende firma, som lever af at have de rigtige mennesker ansat. Mennesker, som har en ekspertise, og som på højeste niveau kan begå sig i de systemer, vi har. Vi er nødt til at sikre os, at Rambøll er en attraktiv arbejdsplads for både de dygtigste mænd og kvinder, og vi har måttet konstatere, at vi især har haft svært ved at tiltrække kvinder. Derfor har vi i høj grad fokus på, hvordan vi kan tiltrække og fastholde unge talentfulde kvinder, som vil kunne kombinere det at få børn med at have en karriere, siger han til lederne.dk

Mere diversitet
Samtidig vil Rambøll give unge fædre bedre mulighed for at kunne tage del i de hjemlige opgaver, uden at det går ud over deres karrieremuligheder.

Fædrene skal for eksempel opleve, at der ikke bliver set skævt til dem, når de er hjemme på børns første sygedage, og når de går til forældresamtaler på skolen.

Et andet område, Rambøll har fornyet fokus på, er diversiteten, når rådgivere fra virksomheden tager til møder hos kunder.

- Det handler ikke om, at der partout altid skal være medarbejdere af begge køn med, når Rambøll er repræsenteret til møder, og vi skal for dens sags skyld heller ikke derud, hvor der altid skal være både unge og ældre, etniske danskere såvel som udlændinge. Men det handler om, at hvis vi skal rådgive om et nyt byggeri af en ungdomsskole, skal vi måske ikke kun sende medarbejdere på 60 år. Det ér bare nemmere at kommunikere med nogle på nogenlunde samme alder. Og det samme gælder, hvis der sidder både mænd og kvinder på begge sider af bordet, siger Ib Enevoldsen til lederne.dk. ///

Læs mere om Rambøll: Corona har skadet forretningen - men åbner to store muligheder

Artiklen er en del af temaet arkbyg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156