23948sdkhjf

Danske BIG designer bilfri by på tre tropeøer

Bjarke Ingels Group, BIG, og Rambøll har vundet en stor international konkurrence om at designe en bæredygtig, bilfri by på tre nye øer i Malaysia. Byen kommer til at hedde BiodiverCity og får op mod 18.000 indbyggere. Den danske duo har vundet designkonkurrencen i samarbejde med det lokale arkitektfirma Hijjas. 

Masterplan projektet omfatter tre øer ud for Penang, Malaysia, herunder vision og plan for infrastruktur og miljø. Øerne skal sikre byen mod den stigende vandstand. 

BiodiverCity-projektet sigter mod at forbedre indbyggernes livskvalitet, øge husstandsøkonomien og skabe gode rammer for den sociale og økonomiske udvikling uden at skade den rige natur i området. 

Området på de tre øer måler over 18 kvadratkilometer. De 15-18.00 indbyggere får 4,6 km offentlig strand, 600 hektar parker og 25 km havnefront. 

 – Det har en enorm strategisk betydning for os, at have vundet opgaven i samarbejde med BIG. Det viser, at Rambøll er på rette vej mod vores mål om at blive en førende bæredygtighedskonsulent i Sydøstasien siger Shonn Mills, global direktør hos Rambøll, og henviser til selskabets opkøb af virksomheden Web Structures siddste år, som har været en vigtig del af leverancen. 

Bambus og bilfri gader

BiodiverCity bliver en bilfri by med et offentligt transportnet på vandet, i luften og på land, hvor gaderne er sikre og indbydende gennemfartsveje for cyklister og fodgængere. Bygningerne i BiodiverCity bliver energibesparende og i stort omfang udført i materialer med meget lavt Co2-aftryk såsom bambus og malaysisk tømmer kombineret med grøn beton. 

  – Som arkitekter har vi fået opgaven at formgive den verden vi kommer til at leve og arbejde i – i fremtiden. Det bliver pludselig meget tydeligt i dette tilfælde, hvor vi er med til at udvikle og udvide Malaysia for kommende generationer. Vi har sat barren så højt som muligt ved at skabe et nyt øhav, som sikrer den kulturelle og biologiske diversitet i området, siger Bjarke Ingels, grundlægger og kreativ direktør, BIG. 

Visionen for masterplanen skal nu videreudvikles sammen med staten og de mange forskellige interessenter i Penang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125