23948sdkhjf

Lavenergi og svanemærke - 5E Byg bygger 222 Ørestadsboliger

Kronehaverne i Ørestaden i København er nu vokset så meget i vejret, at der i dag onsdag var rejsegilde for de i alt 222 lejeboliger og en daginstitution på Ørestads Boulevard 49. 

AP Pension ejer de 174 svanemærkede lejeboliger, mens det almene boligselskab Fsb ejer de resterende 48 lavenergiboliger. Boligerne bliver fra to-fire værelser og er fordelt på størrelser fra 50-130 kvadratmeter. 

5E Byg er totalentreprenør på projektet, som er tegnet af Cobe Arkitekter. Fsbs bygherrerådgiver er KHS Arkitekter. 

– Det er nogle interessante rammer, som de kommende beboere kommer til at bo i, og det store fokus på bæredygtighed, som er en integreret del af projektet, gør blot arbejdet med Kronehaverne endnu mere spændende, siger teknisk direktør i 5E Byg, Torben Nielsen, om Kronehaverne.    

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, hæfter sig blandt andet ved det sociale fællesskabs betydning i ejendommen, som både indeholder blandede boligtyper og fælles altaner og udendørsarealer. 

– Opførelsen af Kronehaverne begynder for alvor at tage form, og håndværkernes store arbejde lever til fulde op til vores forventninger. Den kommende ejendom bliver opført med fokus på bæredygtighed med et åbent og inkluderende miljø, konstaterer Peter Olsson. 

Kronehaverne forventes at stå færdig i løbet af første kvartal 2021.

Den nye daginstitution, som opføres på stedet, vil får plads til 12 børnegrupper – otte børnehavegrupper og fire vuggestuegrupper. Daginstitutionen deler grønne arealer med resten af byggeriet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14