23948sdkhjf

Ny hovedentreprenør har fokus på dyder og bløde værdier

Menneskelig bæredygtighed er hjørnestenen for den nye fag- og hovedentreprenør Arentfeld A/S, der netop er blevet lanceret med base i Glostrup. 

Bag firmaet står Jacob Arentfeld Nielsen, der har mere end 15 års erfaring med iværksætteri og virksomhedsdrift indenfor bygge og anlæg. 

Nu er han kaptajn på skibet og har udnyttet muligheden, som opstod med corona, til at håndplukke holdet. Seks ansatte er der inklusive Jacob Arentfeld Nielsen selv i firmaet. Mandskabet spænder fra en tidligere projektchef fra konkursramte Anker Hansen, der har siddet med sager fra 25 til 150 millioner, over en corona-fyret byggeleder fra Adserballe & Knudsen, til ”en administrativ verdenskvinde” på kontoret – alle får de lovord i overflod fra Jacob Arentfeld Nielsen. 

Dyder og værdier er det fælles fokus for forretningen, for i iværksætterens optik er det muligt både at opføre sig ordentligt og tjene penge. 

Et ”lidt selvopfundet” begreb som fundament 

Jacob Arentfeld Nielsen betegnet begrebet menneskelig bæredygtighed som ”lidt selvopfundet”. Selvopfundet eller ej, så kan der efter en snak om planer og mål for Arentfeld A/S ikke være tvivl om, at det noget han brænder for. 

– Vi ønsker at skabe en entreprenørvirksomhed med den menneskelige bæredygtighed som omdrejningspunkt. Opbygge en kultur der bærer de mennesker den består af, og de kunder og partnere den relaterer sig til. Fremme trivslen, udvikle dem og generelt bidrage positivt til deres liv, så de oplever overskud, siger Jacob Arentfeld Nielsen. 

Mere konkret handler det om at tilpasse arbejdsbyrden og give folk en fridag, når det er påkrævet, forklarer direktøren som tidligere i arbejdslivet selv har været oppe og fylde langt hovedparten af sine vågne timer med arbejde. 

Miljømæssig bæredygtighed i branchen er også særdeles vigtigt – og noget firmaet gerne yder sparring omkring. Men sagen er, ifølge Jacob Arentfeld Nielsen, at det miljømæssige langt hen ad vejen er op til bygherre og oftest forudbestemt, inden det når entreprenøren. 

Corona åbnede nye muligheder 

Selvom corona blev en løftestang for lanceringen af Arentfeld som fag- og hovedentreprenør har idéen og planerne en længere historie. 

Oprindeligt udførte firmaet ventilationsmontage under navnet KlimoDanmark ApS og har i forlængelse deraf stået med projektledelse i takt med, at man tog mere og mere ansvar på sig. 

– Jeg har selv gået med tanken om at blive ventilationsentreprenør, for jeg ville gerne noget mere. Så kom corona. Det frigav nogle gode kompetencer, og så blev det lidt bredere, forklarer Jacob Arentfeld Nielsen og tilføjer, at det hele faldt på plads for halvanden måned siden. 

Nu er holdet så samlet, og firmaet er klar til hovedentrepriser op til 20 mio. kr., men så heller ikke mere. Opgaver i 100 millioners-klassen bliver det aldrig til. 

– Jeg vil være i et niveau, hvor vi kan følge med – der skal være nærhed, siger iværksætteren. 

Opbakning fra kendte ansigter

Til at støtte op om arbejdet og ambitionerne er også etableret en professionel bestyrelse, hvor blandt andet Karsten Nagel fra arkitektfirmaet Mangor & Nagel ifølge Jacob Arentfeld Nielsen har sagt ja til at indgå. 

– Der er nogle personligheder i byggebranchen, som gerne vil være garant for det her, lyder det med stolthed fra Jacob Arentfeld Nielsen, der slår en stor streg under en af de fremmeste opgaver, der venter ham nu og her: 

– Men fundamentet det er mig der sætter det!

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125