23948sdkhjf

Ny topchef i Kingo Karlsen – Thomas Kingo træder et skridt tilbage

Opdateret 08:07: Citater og yderligere information om direktørskiftet og strateig tilføjet.

Thomas Kingo Karlsen stopper som direktør i Kingo Karlsen, oplyser nedbrydningsvirksomheden i en pressemeddelelse.

Han fortsætter i virksomheden, men vil fremadrettet fokusere på udviklingsprojekter samt agere sparring på store udbud, ligesom han fremover vil have plads i bestyrelsen i flere selskaber indenfor koncernen.

Ny adm. direktør hos nedbrydningsvirksomheden bliver Michael Kamstrup Søndergaard, der tiltræder den 1. september. Han kommer fra en post som adm. direktør i Dansk Energirådgivning A/S i Silkeborg. 

– Det er et helt naturligt skridt for os, at vi nu styrker ledelsen med en ekstern CEO, der får det overordnede ansvar for virksomhedens drift, lyder det fra Thomas Kingo Karlsen, som fortsætter:

– Vores marked er under forandring. Der stilles fortsat større krav til grøn omstilling, hvilket løbende vil påvirke og forandre vores branche. Kingo skal fortsat være markedets førende, og det kræver, at vi tilpasser os i takt med omgivelsernes og virksomhedens udvikling.

Skal både blæse og have mel i munden

Det er en enig bestyrelse, der står bag valget af Michael Kamstrup Søndergaard som ny topchef. Han er en del af en langsigtet plan, hvor både top- og bundlinje skal forbedres, samtidig med at virksomheden øger fokus på særlige udviklingsområder.

– Vi har gennem en periode på trods af en stabil vækst identificeret nogle udfordringer for virksomheden, som kræver handling. De kommende år skal vi både vækste og have fokus på organisationen og de interne linjer, så vi kan få skabt en tilfredsstillende indtjening med henblik på at fortsætte virksomhedens fremdrift og løfte den til næste udviklingstrin; også uden for Danmarks grænser, siger Thomas Kingo.

– Så vi skal populært sagt både blæse og have mel i munden, men da vi har det lange lys på, er det bestemt også en opgave, som vi kommer til at lykkes med, tilføjer han.

Ydmyg arvtager 

– At overtage stafetten fra en afholdt ejerleder er ingen nem opgave. Thomas vil naturligvis fortsat være en central del af virksomheden, selv om han træder et skridt tilbage. Jeg vil til en start have meget fokus på at lytte, forstå og lære af de mange dygtige kolleger, der gennem mange år har været med til at opbygge Kingo Karlsen A/S, siger Michael Kamstrup Søndergaard.

Han forventer at man fremover vil møde skærpede krav i forhold til miljørigtig nedbrydning. Både i forhold til det direkte nedbrydnings- og saneringsarbejde men også når det kommer til genanvendelse.

– Det er en spændende tid, vi går i møde, og jeg har flere ideer til og ambitioner om, hvor Kingo Karlsen skal være om både to, fem og ti år, siger Michael Kamstrup Søndergaard og fortsætter: 

– Disse er naturligvis drøftet og afstemt med Thomas og Eskild (bestyrelsesformand, red.). Jeg har kendt dem begge i nogle år, så jeg ved, at vi er et godt match både værdimæssigt og professionelt.  

Det bliver i familien

Thomas Kingo Karlsen er tredje generation i Silkeborg-firmaet, som blev grundlagt i 1955 af Jens Kingo Carlsen.  

Direktørskiftet får ingen betydning for ejerskabet. Det bliver som det har været siden 1999 hos Thomas Kingo Karslen. 

Bestyrelsen fortsætter også som hidtil med Eskild Lyngholm for bordenden.

Kingos hovedsæde ligger i Silkeborg, hvor Kingo har drevet nedbrydningsvirksomhed siden 1955. Kingo udfører nedbrydningsarbejde i Danmark og i Grønland. I 2006 åbnede virksomheden en afdeling i Gadstrup på Sjælland for at styrke positionen i Østdanmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11