23948sdkhjf

Rejsegilde-glæde efter besværlig vinter og virus

Nær Bygholm Sø i Horsens var repræsentanter fra Dansk Boligbyg, Pædagogernes Pensionskasse (PBU) og Horsens kommune samlet den 13. august til rejsegilde på 72 nye lejeboliger i enkeltstående punkthuse - et projekt populært kaldet Brahes Bakke. Ved rejsegildet var der fuldt hus, om end med behørig afstand grundet coronasituationen. 

Dansk Boligbyg er totalentreprenør på projektet, der omfatter 12 boligblokke med et samlet etageareal på 6.250 kvm, og blokkene er i to, tre eller fire etager. Boligerne opføres på en 20.000 kvm stor grund købt i fællesskab med Domea og Danhaus, der skal opføre yderligere 40 og 30 boliger. 

- Jeg vil gerne invitere alle håndværkere herop til talerstolen i stedet for at I står og gemmer jer nede bagved, sagde  projektchef Jacob Strunge, Dansk Boligbyg, med klapsalver fra de fremmødte reaktion.

- Rejsegildet er nemlig en tak til håndværkerne for den ydede indsats, indtil der er kommet spær på huset. Og indtil nu har vi haft et værdifuldt samarbejde, fortsatte han.

Entreprenørselskabet har udført fælles byggemodning for de tre grundejere. Alle boliger udstyres med altaner eller terrasser, og facaderne udføres med forskellige overflader, såsom skifer- og murede facader med forskellige stentyper, mønstre og fugefarver. 

– Det har været en lang proces med en besværlig vinter og en coronavirus, men vi holder rejsegilde her i august – ikke mindst fordi I alle herude har knoklet og været parate til at omstille jer til den situation, som vi nu engang er i. I har sørget for, at de første beboere snart kan flytte ind, og dermed løfte visionen for hele området, sagde ejendomsdirektør Daniel Hedemann Nielsen, PBU, som er bygherre på nærværende del af Brahes Bakke-byggerierne.

Skala Arkitekter har tegnet boligerne på Brahes Bakke med Oluf Jørgensen som rådgivende ingeniør.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141