23948sdkhjf

Holdet er sat til seniorboliger og firmalejligheder i Sønderborg

Et seniorbofællesskab med 40 lejligheder plus et lejlighedskompleks med 15 boliger er på vej på Nordhavnen i Sønderborg, hvor de vil være med til at realisere Frank Gehrys snart 15 år gamle masterplan, Byens Havn. Det skriver JV.dk. 

Begge projekter, der ønskes opført med flere etagespring fra fire til syv etager, er ifølge avisen tegnet af norske Reiulf Ramstad Architechts. Daugaard Pedersen fra Kolding er entreprenør, men SLA er landskabsarkitekt. 

Bitten & Mads Clausens Fond står bag de 15 lejligheder, som Danfoss vil bruge til at indlogere udenlandske medarbejdere, der kommer til Als i kortere eller længere tid. Som noget særligt skal byggeriet anvendes til demonstration af Danfoss’ produkter. 

Bygningen bliver i fire etager med et etagearealt på cirka 1.800 kvm.

Tre bygning med seniorbofællesskab

PFA står sammen med Bitten & Mads Clausens Fond bag seniorbofællesskabet til mennesker over 50. Kompleksets 40 boliger fordeler sig over tre bygninger i fem til syv etager. Hertil kommer fællesaktiviteter som fælleskøkken, værksteder og fitness-rum. 

Læs også: PFA skyder milliardprojekt i gang med nyt navn

Samlet får bygningerne et etageareal på cirka 4.400 kvm.

- Det er et stort cadeau til Sønderborg og Byens Havn, at PFA vælger at bygge et seniorbofællesskab her. PFA og Bitten & Mads Clausens Fond samarbejdede også på byggeriet af Alsik Hotel. På seniorbofællesskabet er det blot med en omvendt fordeling, idet PFA står for størstedelen af investeringen, siger Per Have, direktør i Bitten & Mads Clausens Fond, til JV.dk.

Efter planen skal byggerierne på mellem fire og syv etager begynde i 2021 og stå færdige i 2023.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203