23948sdkhjf

Et stærkt eftermarked bærer igennem

Volvo Entreprenørmaskiner havde et relativt pænt år i 2019, med en omsætning lige på den gode side af en halv mia. kroner. Kun en anelse svagere end året før, og samme tendens havde resultatet der lå på godt 10 mio. kroner. Godt en mio. kroner under året før. Selskabet forklarer i sin beretning for 2019, at der i løbet af året kom en brat opbremsning i indkøb af nye maskiner, omkring april måned.

- Vi havde sådan set et fornuftigt år i 2019, men vi havde ikke forudset den opbremsning der kom. I slutningen af året justerede vi så organisationen en lille smule, hvor seks medarbejdere desværre måtte forlade os. Samtidig undlod vi at genbesætte syv ledige stillinger. Det har faktisk medført at vi i den senere - uventede coronakrise ikke har haft behov for at justere yderligere, siger Jens Ejsing.

Han giver udtryk for at det er svært at spå om fremtiden.

Ingen kender fremtiden
- Ingen ved jo reelt hvor det her fører hen. Vi kan bare håbe på, at der kommer helt styr på pandemien, og at vi så kan få lidt vækst i tingene igen. Men vi har hele vejen igennem haft et stærkt eftermarked, fordi der har været pæn aktivitet i bygge- og anlægssektoren. Et område som der jo har været fokus på. Det har betydet travlthed på værkstedet, og er jo således med til at holde gang i hjulene, siger Jens Ejsing. Han tilføjer at der faktisk ikke har været problemer med at skaffe reservedele, men at der til gengæld har været noget ventetid på nye maskiner, qua at produktionen flere steder har været lukket ned i en periode.

Virksomheden har udvidet sine faciliteter i Taulov med bedre mødefaciliteter og større kantine.

- Det er jo også vigtigt her under corona’en, at vi ikke sidder på lårene af hinanden, og huset er jo et sted, hvor der holdes mange møder, kurser og andet, så der er behov for faciliteter til den slags, siger Jens Ejsing under en rundvisning, som også afslører at p-pladsen er malet op, så der er tydelige markeringer, og alle bakker ind i p-båsen.

- Vi har i Volvo stort fokus på sikkerhed, og det gælder også i vores egen hverdag, siger han.

Stor markedsandel
Også lagerplads for nye maskiner er moderniseret, for at gøre arbejdsgangene lettere.

Volvo Entreprenørmaskiner oplyser selv, at de har en andel på lige godt en tredjedel af det samlede marked for maskiner på ca. 3.100 enheder. Markedsandelen gælder maskiner over 12 tons.

Om fremtiden siger Jens Ejsing:

- Som sagt før, er det svært at spå, men hvis vi rammer et niveau, der ligner det, vi havde i 2019, så er vi tilfredse med det. Der er trods alt opgaver derude, og aktiviteten er fortsat pæn. Der vil nok ske nogle forskydninger i typen af arbejder, men det ligger inden for de områder, vi er i. Ser vi lidt længere frem, er der jo både Femern, som har spøgt i mange år, og Storstrømsbroen, som skal nedrives og en ny bygges. Så der er også store projekter i sigte, siger han.

Læs mere om Volvo: Volvo vil endnu tættere på maskinejerne

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.867