23948sdkhjf

Leder: Sommerhusbyggeri er et lys i mørket

Tal fra Danmarks Statistik viste i sidste uge, at etagebyggeriet står foran et markant fald. Ikke fordi coronasituationen har haft sin indvirkning på etagebyggeriet endnu, men snarere på grund af et mættet marked i ikke mindst de største byer herhjemme og en række nye låneregler.

Til gengæld står en anden del af byggeriet til at lukrere en anelse på hele coronakrisen. Landets sommerhusbyggere melder således om øget efterspørgsel.Det er ikke mindst situationen i foråret, hvor der var tale om nedlukning af landet, der har givet danskernes drømme om et fritidshus på landet, et boost.

Det har ikke bare afspejlet sig i øget efterspørgsel hos sommerhusbyggerne. Landets ejendomsmæglere melder samtidig om stigende salg af eksisterende sommerhuse, hvor udbuddet ligger på det laveste niveau i 10 år.

Flere økonomer har peget på, at boligmarkedet generelt har være ret resistent over for coronakrisen, hvor man de kommende måneder vil se en fremgang i både byggeriet af parcelhuse og sommerhuse.

Og sommerhusbyggeriet er dermed det lys i mørket, som kan være med til at bringe bygge- og anlægsbranchen videre efter coronakrisen og et for dansk økonomi miserabelt 2020.

For erhvervsbyggeriet vil qua virksomhedens økonomiske situation lide under krisen, mens det offentlige byggeri forhåbentlig med et øget anlægsloft kan holde skindet på næsen.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141