23948sdkhjf

Entreprenør overtager boligprojekt i gammelt bankarkiv

Ejendomsudvikleren Gefion Group har netop solgt Oliebladsgade 8 på Amager til en dansk entreprenørkoncern, der vil føre planerne om studieboliger på stedet ud i livet. 

Siden Gefion købte ejendommen i 2018 har selskabet arbejdet med at udvikle et studieboligprojekt for ejendommen, og i januar 2020 gav Københavns Kommune byggetilladelse til projektet. 

Den unavngivne køber agter ifølge en pressemeddelelse at sælge det færdige studieboligprojekt videre til en slutinvestor.

Boligerne på Oliebladsgade 8:

Samlet areal: 2.782 kvm

Type: Studieboliger

Antal boliger: 84

Arkitekt: Over Byen

Projektet omfatter en studieboligejendom med lyse og moderne studieboliger med eget køkken og bad og fælles loungearealer med dobbelt højde til loftet. Studieboligerne får yderligere adgang til en større tagterrasse. Omkring ejendommen bliver grunden omdannet til en have med havemøbler placeret på græsarealerne med skyggerum fra større træer ud mod gaderummet. Derudover bliver der etableret parkering for cykler og biler. 

Fra bankarkiv til studieboliger

Ejendommen på Oliebladsgade 8 blev opført i 1941 og var oprindeligt arkiv for Handelsbanken som senere blev til Amagerbanken. Ejendommen stod i flere år stået tom - til stor ærgrelse for de nære beboere – indtil Gefion Group kom på banen som køber i 2018. 

– Oliebladsgade 8 har været et rigtigt spændende projekt for os at udvikle til studieboliger. Det er jo ikke hver dag, man får lov til at udvikle et tidligere bankarkiv til noget helt andet, siger Thomas Færch, CEO, Gefion Group. 

– Det glæder os rigtig meget, at det på trods af de særlige omstændigheder i år alligevel har været muligt at gennemføre en transaktion vedrørende et udviklingsprojekt. Vi er glade for salget der medfører fuld indfrielse af det obligationslån, som vi optog i forbindelse med købet af ejendommen, samtidig med, at der realiseres en pæn udviklingsgevinst, tilføjer han.

Opdateres...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188