23948sdkhjf

Digitale arbejdsgange er ikke varm luft

Af Carsten Madsen, direktør i Øland A/S

Noget har ændret sig i vores traditionelle og måske til tider også lidt konservative byggebranche. Men det er måske meget godt ...

Lad os starte med kunderne for nok engang har de allerede vist vejen. I takt med Coronakrisen er de blevet digitale og har set fordelen ved at bestille varerne dagen før, så de står klar og færdigpakkede om morgenen. Den digitale omstilling har endda givet vækst i denne specielle periode, og jeg tror på, at det er en blivende adfærdsændring hos kunderne.  

Man siger populært, at udfordringer altid er et godt afsæt for nye muligheder. Hvis der er noget, corona har lært os, er det, at selvom vi ikke kan mødes, kan vi godt ses alligevel. Faktisk har tiden vist, at vi kan mere end, vi troede for få måneder siden. Skal vi fortsat gøre en forskel for kunden såvel som vores medarbejdere, kræver det, vi engang imellem stopper op og spørger os selv, om måden vi gør tingene på, stadig giver mening.  

Den digitale transformation har de fleste steder effektiviseret interne processer. Også hos os. Vi er landsdækkende og holder mange møder på tværs af landet. Indtil nu har traditionen været at mødes ansigt til ansigt. Men hvorfor skulle det ikke kunne gøres computerskærm til computerskærm? Hvorfor ikke bare droppe de lange køreture og have bruge medarbejdernes tid og ressourcer, hvor de har størst gavn?

Jeg siger ikke, at vi som branche fremover skal gå væk fra nogle af de dyder, der har gjort os til, hvem vi er. Selv værdsætter jeg stadig øjenkontakt og det faste håndtryk, der i disse dage er udskiftet med den nu velkendte albuehilsen. Min pointe er bare, at det ene ikke udelukker det andet. Kundernes digitale parathed kombineret med medarbejdernes store indsats og velvilje overfor forandringer viser mig, at vi er klar til at give de digitale muligheder luft under vingerne. Og det er ikke kun på møder. En af mine dygtigste sælgere skulle forleden præsentere en skitse for en kunde, men i stedet for at fare til Nordjylland, som i ”gamle dage”, kørte han præsentationen over computeren.  

Selvom vores branche langt fra er længst fremme digitalt, så er vi langt fremme på mod. Og vi tør godt være modige og møder forandringerne med rank ryg, oprejst pande og en stor tiltro til, at vi går en lys og mere digital fremtid i møde.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187