23948sdkhjf

Digitale arbejdsgange er ikke varm luft

Af Carsten Madsen, direktør i Øland A/S

Noget har ændret sig i vores traditionelle og måske til tider også lidt konservative byggebranche. Men det er måske meget godt ...

Lad os starte med kunderne for nok engang har de allerede vist vejen. I takt med Coronakrisen er de blevet digitale og har set fordelen ved at bestille varerne dagen før, så de står klar og færdigpakkede om morgenen. Den digitale omstilling har endda givet vækst i denne specielle periode, og jeg tror på, at det er en blivende adfærdsændring hos kunderne.  

Man siger populært, at udfordringer altid er et godt afsæt for nye muligheder. Hvis der er noget, corona har lært os, er det, at selvom vi ikke kan mødes, kan vi godt ses alligevel. Faktisk har tiden vist, at vi kan mere end, vi troede for få måneder siden. Skal vi fortsat gøre en forskel for kunden såvel som vores medarbejdere, kræver det, vi engang imellem stopper op og spørger os selv, om måden vi gør tingene på, stadig giver mening.  

Den digitale transformation har de fleste steder effektiviseret interne processer. Også hos os. Vi er landsdækkende og holder mange møder på tværs af landet. Indtil nu har traditionen været at mødes ansigt til ansigt. Men hvorfor skulle det ikke kunne gøres computerskærm til computerskærm? Hvorfor ikke bare droppe de lange køreture og have bruge medarbejdernes tid og ressourcer, hvor de har størst gavn?

Jeg siger ikke, at vi som branche fremover skal gå væk fra nogle af de dyder, der har gjort os til, hvem vi er. Selv værdsætter jeg stadig øjenkontakt og det faste håndtryk, der i disse dage er udskiftet med den nu velkendte albuehilsen. Min pointe er bare, at det ene ikke udelukker det andet. Kundernes digitale parathed kombineret med medarbejdernes store indsats og velvilje overfor forandringer viser mig, at vi er klar til at give de digitale muligheder luft under vingerne. Og det er ikke kun på møder. En af mine dygtigste sælgere skulle forleden præsentere en skitse for en kunde, men i stedet for at fare til Nordjylland, som i ”gamle dage”, kørte han præsentationen over computeren.  

Selvom vores branche langt fra er længst fremme digitalt, så er vi langt fremme på mod. Og vi tør godt være modige og møder forandringerne med rank ryg, oprejst pande og en stor tiltro til, at vi går en lys og mere digital fremtid i møde.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Arkitektdirektør bor på Østerbro, men sover gerne i hængekøje: - Det primitive liv tiltaler mig
Kære virksomheder: Sæt det lange lys på og hold døren åben for lærlinge
Behov for sand og grus stiger: 12-årig råstofplan skrottes efter blot to år
GK Danmark vil vækste sin serviceforretning: - Det er mindre følsomt i nedgangstider
Forhenværende NCC-direktør valgt ind i Aarsleffs bestyrelse
Byggeriet blev sat i stå: Nu vil Fælledby kære sag til landsretten
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.156