23948sdkhjf
>

Uddannelsesinstitution udskriver konkurrence om omdannelse af torv

DTU inviterer kreative teams af arkitekter, landskabsarkitekter, ingeniører og andre til at forme fremtidens Kemitorv på Lyngby Campus

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) inviterer nu teams af arkitekter, landskabsarkitekter og ingeniører til at komme med bud på omdannelse af det centrale Kemitorv på Lyngby Campus.

Det skriver DTU i en pressemeddelelse.

Torvet er med sine 9.500 kvm et af de største på campus. Det skal omdannes til "et attraktivt og sanseligt torv med plads til både aktiviteter, refleksion og akademisk formidling. Et torv, der skal sy området sammen i et stærkt landskabeligt og rumligt greb", lyder ønsket. 

Oprindeligt har arealet været udlagt til parkeringstorv og har de seneste år ligget som en midlertidigt grusplads til ophold. Nu står området altså over for en markant fornyelse.

- Det er første gang, vi skal i gang med et så stort landskabsprojekt i et centralt uderum. Det er en opgave, der kræver et stærkt, kreativt team med kompetencer inden for både landskab, arkitektur, byrum og bæredygtighed, og derfor har vi valgt at udskrive en projektkonkurrence, siger Julie Fraenkel, projektleder hos DTU Bygherre, i pressemeddelelsen. 

Konkurrencen udskrives som en indbudt projektkonkurrence i én fase med fem prækvalificerede teams.

Der er frist for ansøgning om deltagelse den 3. september. DTU forventer at udskrive konkurrencen ultimo september, og at kunne udpege en vinder til februar 2021.

Læs mere om: dtu
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.14