23948sdkhjf

Bravida køber tre nordjyske virksomheder efter corona-standby

Bravida Danmark A/S har nu igen sat gang i opkøb af mindre virksomheder, efter at coronakrisen tvang ledelsen til at sætte potentielle køb på standby.

Installationsvirksomheden har således indgået aftale om at overtage VVS-firmaet Gjøl VVS A/S samt selskaberne Vesthimmerlands VVS A/S og Nielsen & Brostrøm A/S.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

De tre nordjyske virksomheder beskæftiger tilsammen 68 ansatte og havde samlet en omsætning på 89 mio. kroner i 2019.

Opkøbene er ifølge Bravida "helt i tråd" med virksomhedens vækststrategi. I pressemeddelelsen lyder det, at Bravide satser målrettet på servicemarkedet, hvorfor opkøbet af Gjøl VVS, Vesthimmerlands VVS A/S og Nielsen & Brostrøm er et vigtigt skridt i forhold til at konsolidere sig i et attraktivt marked i Nordjylland.

- Vi har i længere tid haft et ønske om at styrke vores tilstedeværelse på VVS-området i Nordjylland. Det er tre sunde forretninger, vi overtager, med nogle dygtige og kompetente medarbejdere. Vi har været lidt mere tilbageholdende med at lave opkøb pga. coronasituationen, men vi har gennem hele processen haft en god dialog med ejer Claus Vinther, hvilket har medvirket til, at jeg med stor glæde kan byde velkommen til 68 nye medarbejdere, siger regionsdirektør i Bravidas Region Nord, Klaus Villefrance, i pressemeddelelsen.

Opkøb var sat på standby 
I slutningen af april fortalte Bravidas adm. direktør, Johnny Hey, til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at den ellers købeglade virksomhed satte opkøb på standby som følge af situationen med coronavirus.

-  Vi er i koncernen enige om, at vi fortsætter med at have samme strategi. Men de virksomheder, som vi var i tæt dialog med, har vi valgt at sætte på standby. Og vi har valgt pt. ikke at åbne for en endelig købsaftale med nogen. Simpelthen ud fra, at vi i koncernregi er nødsaget til at se på, hvad er det for en verden, vi kigger ind i, sagde Johnny Hey til Licitationen - Byggeriets Dagblad 29. april.

Dengang lød det dog, at Bravida var i dialog med relevante virksomheder, og nu har den svenskejede teknikentreprenør altså igen haft pengepungen fremme.

Samtlige 68 medarbejdere i de tre virksomheder fortsætter i deres nuværende roller med ejer Claus Vinther som ansvarlig for aktiviteterne. Integration af virksomhederne over i Bravida sker senere i 2020, hvilket i praksis betyder, at virksomhederne indtil videre forsætter på uændrede vilkår under nuværende navn.

Rekordhøj omsætning
Bravida opkøbte sidste år en række virksomheder, og opkøbene var
stærkt medvirkende til, at Bravida Danmarks omsætning løftede sig til rekordhøje 2,7 mia. kr. mod 2,3 mia. kr. året år.

Den tilkøbte omsætning tegnede sig i fjor således for knap 300 mio. kr. og bidrog også til, at medarbejderstaben for første gang rundede 2.000 ansatte.

Blandt de opkøbte virksomheder i 2019 var Rødovre-firmaet Cura VVS, el-installationsvirksomheden Buchreitz A/S med base i Kolding, den københavnske service- og installationsvirksomheden MIH VVS og senest Alpedalens VVS i Fredericia.

Læs også: Bravida har stadig førertrøjen på

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141